Konya'da Suriyelilerin Yaşadığı Mahallelerde Polis Uygulaması Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Konya'da Suriyelilerin Yaşadığı Mahallelerde Polis Uygulaması Yapıldı

Konya\'da Suriyelilerin Yaşadığı Mahallelerde Polis Uygulaması Yapıldı

Konya'da Suriyelilerin yaşadığı mahallelerde polis uygulaması yapıldı KONYA'da Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı mahallelere yaklaşık 200 polisle asayiş uygulaması gerçekleştirildi.

06.02.2016 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da Suriyelilerin yaşadığı mahallelerde polis uygulaması yapıldı

KONYA'da Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı mahallelere yaklaşık 200 polisle asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulama da, Suriyelilerin üst araması ve biyometrik kimlik kontrolü yapıldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü, Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan ve Konya'da yaşayan Suriyeli'lere yönelik, huzur ve güvenin sağlanması amacıyla asayiş uygulaması gerçekleştirdi. Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı kent merkezindeki Şükran, Sahipata ve Şems Tebrizi Mahallesi'nde yaklaşık 200 polis eşliğinde gerçekleşen uygulamada, özelikle sığınmacılara ait işyerlerinde bulunanlar ve caddelerde gezenlerin üst araması ve biyometrik kimlik kontrolü yapıldı. Türkiye'ye giriş yaptığında kayıt yaptırmayıp biyometrik kimlik almayan Suriyeliler tespit edilip, kayıt yaptırmaları için Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne yönlendirildi.

Yaklaşık 3 saat süren uygulamada mahallede gezen Türk vatandaşlarına yönelik de kimlik kontrolü gerçekleştirilirken, hakkında arama kararı bulunan bir kişinin de göz altına alındığı bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya'da Suriyelilerin Yaşadığı Mahallelerde Polis Uygulaması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement