Konya'da Trenin Öğrenci Servisine Çarpması - Son Dakika
Güncel

Konya'da Trenin Öğrenci Servisine Çarpması

Konya\'da Trenin Öğrenci Servisine Çarpması

Kazada hayatını kaybeden 5 yaşındaki çocuk, gözyaşları arasında toprağa verildi Hemzemin geçitte sık sık kaza meydana gelmesine rağmen, yetkililerin gerekli önlemi almadığını ileri süren mahalle sakinleri, duruma tepki gösterdi.

29.09.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akşehir ilçesinde trenin öğrenci servisine çarpması sonucu ölen 5 yaşındaki çocuk, gözyaşları arasında defnedildi.

Kazada hayatını kaybeden Kız Meslek Lisesi Uygulama Ana Okulu öğrencisi Melih Ateş (5) için Alanyurt Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Sürekli gözyaşı döken küçük Melih'in babası Uğur Ateş'in, namazda güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Ateş'in cenazesi, namazın ardından Alanyurt mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Müftüsü Karabey Özdemir ile Ateş ailesinin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mahalle sakinleri alt veya üst geçit yapılmasını istiyor

Öte yandan, hemzemin geçitte sık sık kaza meydana gelmesine rağmen, yetkililerin gerekli önlemi almadığını ileri süren vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Mahalle sakinleri, 4 gün içerisinde aynı yerde iki kazanın meydana geldiğini vurgulayarak, bu tür kazaların tekrarlanmaması için bölgeye alt veya üst geçit yapılmasını istedi.

TCDD Akşehir İstasyon Şefliği yetkilileri ise hemzemin geçitte ikaz lambaları ve uyarı levhalarının bulunduğunu belirterek, kazaların sürücülerin dikkatsizliğinden kaynaklandığını ifade etti.

Akşehir- Çay arasındaki hatta onarım çalışmaları nedeniyle, kazanın meydana geldiği hemzemin geçitteki bariyerin çalışmadığını anımsatan yetkililer, konulan bir uyarı levhasıyla sürücülerin bu konuda dikkatlerini çektiklerini bildirdi.

TCDD'den açıklama

TCDD Genel Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada da "Sultandağı-Akşehir seferini yapmakta olan 73388 sefer sayılı yük treninin, 257. kilometrede bulunan trafik işaretli hemzemin geçitten geçişi esnasında; 42 GAT 37 plakalı okul servisinin geçide kontrolsüz girmesiyle hemzemin geçit kazası meydana gelmiştir. Olayla ilgili olarak Kuruluşumuz ve Cumhuriyet Savcılığınca inceleme devam etmektedir" denildi.

Hasan K'nın kullandığı yük treni, bu sabah Kozağaç Mahallesi'nde hemzemin geçitten geçmeye çalışan Selman D. (34) idaresindeki 42 GAT 37 plakalı öğrenci taşıyan minibüse çarpmış, kazada minibüste bulunan yaşlı bir kadın ile 15 öğrenci yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Melih Ateş, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Konya'da Trenin Öğrenci Servisine Çarpması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement