Konya'daki Afrikalılara Yardım Seferberliği - Son Dakika
Yerel

Konya'daki Afrikalılara Yardım Seferberliği

Somali, Uganda, Etiyopya gibi birçok Afrika ülkesinden, karışıklıklar veya açlık nedeniyle Türkiye'ye gelen sığınmacılar, ramazan ayında Mevlana kenti Konya'da yalnız bırakılmıyor Mevlana'nın "72 millete bir gözle bakmayan bizden değildir" anlayışı ile hareket eden Konya halkı, kurdukları yardım dernekleri ile kimsesizlerin kimsesi olmaya çalışıyor.

16.07.2014 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Somali, Uganda, Sudan gibi Afrika ülkelerindeki karışıklıklar veya açlık nedeniyle Türkiye'ye gelen sığınmacılar, ramazan ayında Mevlana'nın kenti Konya'da yalnız bırakılmıyor.

Hazreti Mevlana'nın hoşgörü ve kardeşlik anlayışı ile hareket eden Konya halkı, kurdukları yardım dernekleri ile kimsesizlerin kimsesi olmaya çalışıyor.

Verenel Derneği Konya Şubesi, Mevlana Türbesi'nin etrafındaki eski Konya evlerinde yaşam mücadelesi veren Afrikalı sığınmacıların imdadına koşmaya çalışıyor. Meram ilçesindeki dernek binasının etrafında bulunan evlerde yaşayan yaklaşık 4 bin Somali, Sudan, Uganda, Nijerya ve kısmen de Suruye ve Iraklı sığınmacıya yiyecek ve giysi yardımı ulaştırılmaya çalışılıyor.

Şube Başkanı Yusuf Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardıma muhtaç Türk ailelerin yanı sıra ülkelerindeki karışıklıklar ve açlık nedeniyle Türkiye'ye sığınan başta Afrika ülkeleri olmak üzere Suriye ve Irak'tan gelenlere yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Konya'da yaklaşık 30 bin sığınmacının olduğunun söylediğini ifade eden Demirel, birçoğunun perişan durumda bulunduğunu dile getirdi.

Demirel, "Konya'nın bu bölgesinde bereket ayı ramazanda derneğimizin bulunduğu mahalledeki Sudanlı, Somalili, Etiyopyalı, Ugandalı, Nijeryalı gibi bir çok Afrika ülkesinden gelenlere, ayrıca Suriyeli, Iraklı yardıma muhtaç mültecilere hizmet veriyoruz. Gıda ve giysi yardımı olarak çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de yardımlarımız devam edecek" dedi.

Bu çalışmaları yaparken Hazreti Mevlana'nın anlayışı doğrultusunda hareket ettiklerini vurgulayan Demirel, şunları kaydetti:

"Mevlana'nın diyarında, 'kim olursan ol, yine gel' ya da '72 millete bir gözle bakmayan bizden değildir' diyen Mevlana'nın düsturlarına uygun olarak biz de bu gelen kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki, bunların memleketlerinde açlık ve sıkıntı var. Bir lokma ekmek ve bir yudum su için buralara kadar gelmişler. Özellikle bu ramazan ayında sığınmacıların bu ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Yıl içinde de yardımları düzenli olarak gerçekleştiriyoruz."

Demirel, giysi ve gıda yarımının yanı sıra Konya Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla sağlık taramaları da yaptıklarına işaret ederek, rahatsızlığı çıkanların tedavisi için de yardımcı olduklarını ifade etti. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'daki Afrikalılara Yardım Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement