Konya'daki Kayıp Kişinin Davasında Karar Verildi - Son Dakika
Yerel

Konya'daki Kayıp Kişinin Davasında Karar Verildi

Konya'da 5 yıl önce kaybolan kişinin öldürülmesiyle ilgili yargılananlardan üçüne 16 yıl 8'er ay, diğerine 15 yıl hapis cezası verildi.

28.02.2014 17:27  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da 5 yıl önce "kayıp" başvurusunda bulunulan kişinin darbedilerek öldürülmesiyle ilgili yargılanan sanıklardan üçü 16 yıl 8'er ay, diğeri 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Hacer A. (40) eşi Mehmet A. (39) kardeşleri Abdurrahman A. (27) ve Mehmet A. (38), maktul Kemal A'nın yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Karar öncesi son sözleri sorulan sanıklardan Abdurrahman A, maktulun öldüğünü görmediğini, suçsuz olduğunu söyledi.

Mehmet A. ise kardeşini öldürme gibi bir niyetinin olmadığını dile getirdi. Evde eşinin gizlediği telefonu bulduğu gün kardeşini aradığını ifade eden Mehmet A, "Konya'yı terk etmesini söyledim. Öldürme olayıylı ilgim yok" dedi.

Suçlamaları kabul etmeyen bir diğer sanık Mehmet A, "Kemal'i çağırttım, amacım konuşmaktı. Bana yumruk atmasaydı karşılık vermezdim. Konuşmak için fırsat verseydi elini ayağını bağlamazdım. Neden öldüğünü bilmiyorum. Savunmamda tüm gerçekleri anlattım" diye konuştu.

Öldürülen eşinin kardeşi Kemal ile ilişkisi olduğu öne sürülen Hacer A. ise Kemal A. ile gönül ilişkisinin bulunmadığını belirterek, beratını istedi.

Mahkeme heyeti, haklarında "tasarlayarak adam öldürme" suçundan dava açılan sanıklardan Mehmet A, Abdurrahman A. ve Mehmet A'ya 16 yıl 8'er ay, Hacer A'ya da 15 yıl hapis cezası verdi.

Karar sonrası Mehmet A, duruşmadaki kardeşlerine tepki gösterdi.

Olayın geçmişi

Ali A, 28 Ekim 2007'de kardeşi Kemal A'ya ulaşamadığı gerekçesiyle polise "kayıp" başvurusunda bulunmuştu. Köydeki "yengesiyle ilişkisi var" dedikodusundan yola çıkarak cinayeti aydınlatan polis, öldürülen Kemal A'nın ağabeyi, yengesi ve yengesinin 3 kardeşini gözaltına almıştı.

Darp edilen Kemal A'nın, elleri ve ayaklarının bağlandığı, daha sonra ölmesinin beklendiği öne sürülmüştü. Öldüğü anlaşılan Kemal A'nın daha sonra Bozkır ile Ahırlı ilçeleri arasındaki piknik alanına atıldığı iddia edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'daki Kayıp Kişinin Davasında Karar Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement