Konya'dan Diyarbakır'a Kardeşlik Köprüsü - Son Dakika
Güncel

Konya'dan Diyarbakır'a Kardeşlik Köprüsü

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından temin edilen 1 tır insani yardım malzemesi, terörden zarar gören vatandaşlara ulaştırılmak üzere Diyarbakır'a ulaştırıldı.

20.01.2016 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından temin edilen 1 tır insani yardım malzemesi, terörden zarar gören vatandaşlara ulaştırılmak üzere Diyarbakır'a ulaştırıldı.

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Birim Başkanlığının yardım kampanyasında toplanan 1 tır dolusu yardımının yola çıkarılışı sırasında konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, devletin, Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarına karşı sivil halkı korumak için başlattığı mücadelenin devam ettiğini söyledi.

Terörün mağdur ettiği ve başka yerlere taşınmak zorunda kalan vatandaşlara gerekli yardımların yapıldığını belirten Arat, "Sur'dan ayrılan 309 vatandaşımız şu anda otellerde barındırılıyor ve ücretleri devlet tarafından ödeniyor. Yine evlerini terk etmek zorunda kalan ve gittiği yerlerde tanıdıklarında kalan, ev tutan ailelere, ilk aşamada 300 lira ödenen kira yardımı daha sonra bin liraya çıkarıldı" dedi.

Arat, bölgede vergi dairelerine kayıtlı küçük ölçekli esnafa bin 500 ile 3 bin lira arasında nakdi yardım yapıldığına dikkati çekerek, şunları belirtti:

"Görüldüğü üzere devletimiz, sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerde vatandaşların mağduriyetini en aza indirmek için gereken tüm önlemleri almıştır ve almaya devam edecektir. AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı geniş kapsamlı yardım kampanyası başlattı. Bu kapsamda temin edilen ihtiyaç malzemeleri Sur'a, Cizre'ye, Silopi'ye ve Beytüşşebap'a bugün ulaştırılacak. Biz Kürt'üz, Arap'ız Türk'üz ama birlikte Türkiye'yiz ve hep birlikte kardeşiz. Bu kardeşliğin nişanesi olarak da bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu yardım ve desteklerimiz devam edecektir."

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de millet olarak bir vücudun azaları gibi olduklarını ifade ederek, "Nerede bir ıstırap varsa Konya olarak aynı ızdırabı duyuyoruz. Terörü ve teröristleri şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği ve beraberliğine, milletimizin birlik ve bütünlüğüne uzanan bütün ellerin kırılacağı ve milletimizin birliğini bozmaya çalışanların ulaşamayacağının bir daha altını çiziyorum. Yardım kampanyasına katkı yapan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum" sözlerine yer verdi.

Yola çıkarılan tırın uğurlanışı sırasında eski Konya milletvekili Mustafa Kabakçı, AK Parti il teşkilatı üyeleri yanı sıra çok sayıda vatandaşta hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Konya'dan Diyarbakır'a Kardeşlik Köprüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement