Konya'dan, Renault İşçilerine Destek - Son Dakika
Güncel

Konya'dan, Renault İşçilerine Destek

Konya\'dan, Renault İşçilerine Destek

Bursa'da Oyak Renault Fabrikası'nda çalışan işçilerin sendikal tercihlerine saygı gösterilmesi isteyen Konya Nakliyat İş sendikası üyeleri, Renault işçilerine destek oldu.

03.03.2016 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da Oyak Renault Fabrikası'nda çalışan işçilerin sendikal tercihlerine saygı gösterilmesi isteyen Konya Nakliyat İş sendikası üyeleri, Renault işçilerine destek oldu.

Kent merkezindeki Kayalıpark önünde toplanan yaklaşık 50 işçi, 'Reno işçileri yalnız değildir. Yaşasın Reno işçilerin direnişi', 'Reno'da işçi kıyımına son' yazılı pankart ve dövizler taşırken, 'Direne direne kazanacağız',  'İşçiyiz haklıyız kanacağız' sloganları attı. İşçiler adına açıklama yapan Nakliyat İş sendikası Genel Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özçelik, son günlerde ek zam talebi ve işçilerin kendi tercihlerini seçme hakkının tanınması için işyerlerine fazla mesaiye kalmama eylemi yapan Renault işçilerinin Hükümet- Türk Metal- Metal Sanayicileri Sendikası ve iş verenlerin kapsamlı saldırısıyla karşı karşıya olduğunu ileri sürdü. Özçelik, şöyle dedi:

"Yapılan bu kapsamlı saldırı ile Birleşik Metal-İş Sendikası'nın iş yerindeki varlığına son verip tekrar Türk-Metal'in fabrikada örgütlenmesi hedefleniyor. Bu saldırı işçilerin sendika seçme özgürlüğüne yapılan bir saldırı olup, hem ulusal mevzuatı hem de uluslar arası sözleşmeleri ayaklar altına almıştır."

Süreci anlatan ve son olarak fabrika yönetimi tarafından 22 işçinin işten atıldığını belirten Özçelik, şunları söyledi:

"Tüm haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı yasal protesto haklarını kullanmak isteyen işçiler, işçi aileleri polisle karşı karşıya getirilmiş, hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği görüntüler ortaya çıkmıştır. Devletin kolluk gücünü işçileri sindirme politikasına alet eden sarı sendika ve işveren, 21 işçi arkadaşın göz altına alınmasına ve kötü muameleye maruz kalmasına sebep olmuştur. Rerault işçileri artık DİSK'te Birleşik Metal-İş'te örgütlenmişlerdir. Renault işvereni başta olmak üzere, Türk Metal Sendikası'nın, MESS'in, Çalışma Bakanlığı'nın, siyasi iktidarın, işçilerin tercihlerine saygı göstermeleri, kabullenmeleri gerekmektedir."

Basın açıklaması ardından Nakliyat İş Sendikası üyeleri sessizce dağıldı. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya'dan, Renault İşçilerine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement