Konya'dan Şırnak'a Yardım Tırı - Son Dakika
Güncel

Konya'dan Şırnak'a Yardım Tırı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Vali Muammer Erol'un gelişi Tır önünde dua edilmesi AFAD Konya İl Müdürü Yıldız Tosun'un açıklamaları AFAD Şube Müdürü Zekeriya Vural'ın açıklamaları Konya STK'lar Platformu İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kanmaz'ın açıklamaları Tırın yola çıkması Konya'dan Şırnak'a yardım tırı AFAD'ın koordinasyonunda, Konya Büyükşehir Belediyesi ve STK'ların işbirliğiyle, Şırnak'ın İdil ilçesindeki ihtiyaç sahiplerine, 1 tır insani yardım gönderildi Konya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) işbirliğiyle, Şırnak'ın İdil ilçesindeki ihtiyaç sahiplerine, kuru gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan 1 tır yardım gönderildi.

02.02.2016 22:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Vali Muammer Erol'un gelişi

Tır önünde dua edilmesi

AFAD Konya İl Müdürü Yıldız Tosun'un açıklamaları

AFAD Şube Müdürü Zekeriya Vural'ın açıklamaları

Konya STK'lar Platformu İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kanmaz'ın açıklamaları

Tırın yola çıkması Konya'dan Şırnak'a yardım tırı

AFAD'ın koordinasyonunda, Konya Büyükşehir Belediyesi ve STK'ların işbirliğiyle, Şırnak'ın İdil ilçesindeki ihtiyaç sahiplerine, 1 tır insani yardım gönderildi

Konya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) işbirliğiyle, Şırnak'ın İdil ilçesindeki ihtiyaç sahiplerine, kuru gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan 1 tır yardım gönderildi.

AFAD Konya İl Müdürü Yıldız Tosun, Valilik ek binası önünde düzenlenen törende, Konya'nın daima ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuğunu söyledi.

İldeki bütün STK'ların, Suriye ve Bayırbucak bölgesinin yanı sıra Türkiye'deki ihtiyaç sahiplerine el uzattığını vurgulayan Tosun, "Doğu'daki terör olaylarında mahsur kalan vatandaşlarımıza destek olmak adına Şırnak iline yardım gönderiyoruz. İdil ilçesinde daha çok ihtiyaç olduğunu gördük ve yardım tırımızı hazırladık. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AFAD Şube Müdürü Zekeriya Vural ise Konya'da bulunan STK'ların katkıları ile yardım tırının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, yardımların devam edeceğini bildirdi.

Konya STK'lar Platformu İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kanmaz da şehrin Selçuklu medeniyetinden gelen yardımseverliğinin en güzel örneklerini sergilediğine işaret etti.

"Bu tır inşallah başka yardım tırlarının öncüsü olur" diyen kanmaz, ülkedeki terör belasının bertaraf edilmesi için STK'lar olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından yardım tırı, dualar eşliğinde İdil'e uğurlandı.

Törene Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılayı, MÜSİAD Konya Şubesi, Dost Eli Derneği, RİBAT Vakfı, Beşir Derneği, Elbir Derneği, Ravza Vakfı, AYDER ve Veren El Derneği'nin temsilcileri katıldı.

Konya\'dan Şırnak\'a Yardım Tırı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Konya'dan Şırnak'a Yardım Tırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement