Konya'dan Suriye'ye Üç Yardım Tırı - Son Dakika
Yerel

Konya'dan Suriye'ye Üç Yardım Tırı

Sarayönü ilçesinde başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Suriyeli ihtiyaç sahipleri için üç insani yardım tırı daha gönderildi.

12.03.2014 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHH Ayder Sarayönü Gönüllüleri'nin, Suriyeli ihtiyaç sahipleri için başlattıkları yardım kampanyası çerçevesinde, ilçeden üç insani yardım tırı daha gönderildi. Tırlar, dualarla yola çıktı.

Suriye'de yaşanan iç savaştan zarar gören halkın yaralarını sarmak için yardım kampanyası başlatan İHH Ayder Sarayönü Gönüllüleri, Suriye'ye üç tır daha gönderdi. Sarayönü, Ladik, tüm köy ve beldelerinden toplanan üç yardım tırı için, yola çıkmadan önce Ladik Paşa Meydanı'nda uğurlama töreni yapıldı.

İHH Ayder Konya Şube Başkanı Hidayet Yılmaz, buradaki konuşmasında, vakıf olarak Suriye'de zulüm gören Müslümanların yaralarını bir nebze olsun sarmak istediklerini söyledi. Yılmaz, "Bunun için başlattığımız gıda, elbise ve battaniye yardımımız devam ediyor. Sarayönü, Ladik ve tüm köy ve beldelerinden önder olarak yardım yapanlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Suriye'deki krizin algılanandan daha büyük olduğuna dikkati çeken Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"200 bine yakın insan hayatını kaybetmiş vaziyette. Milyonlarca insan yerlerinden edilmiş vaziyette ve maalesef dünya bu insanların bu dramına gözlerini kapatmış durumda. Biz şunu söylüyoruz. Mağdurun ve mazlumun yanında olmak hepimizin görevidir ve zalimlerin yaptıkları katliamlara karşı durmak da tüm dünyadaki insanların ve bizlerin görevleridir. Bütün vatandaşlarımızın Suriyeliler için yapılan çalışmalara destek vermelerini istiyoruz."

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Hüseyin Ergen'in yaptığı duanın ardından tırlar uğurlandı. Son gönderilen tırlarla, Sarayönü'nden Suriye'ye gönderilen insanı yardım tırı sayısı 5'e çıktı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'dan Suriye'ye Üç Yardım Tırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement