Konya, Uluslararası Standartlardaki Yeni Stadına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Konya, Uluslararası Standartlardaki Yeni Stadına Kavuştu

Konya, Uluslararası Standartlardaki Yeni Stadına Kavuştu

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Eylül 2012 yılında inşaatına başlanan 'Konya Büyükşehir Belediyesi Stadı' tamamlandı.

18.08.2014 15:34  Güncelleme: 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Eylül 2012 yılında inşaatına başlanan 'Konya Büyükşehir Belediyesi Stadı' tamamlandı. 2014-2015 sezonunda Torku Konya spor maçlarının oynanacağı stadın kapıları bugün basın mensuplarına açıldı. Gazetecilerle stadı gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sporun ve spor tesislerine yapılan yatırımların önemine değinerek, "Spor, gençleri ve insanları faydalı işlerle meşgul eden bir araçtır. Aynı zamanda insanların, karakterinin gelişmesine ve ahlakının güzelleşmesine vesile olan bir disiplin konumundadır. Bu yönüyle spora yapılan yatırım, insana yapılan yatırımdır. Şehrin huzuruna, mutluluğuna, şehrin değerlerinin gelişmesine yapılan bir yatırdım" dedi.

ANADOLU'NUN EN BÜYÜK STADI

100 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 400 bin metrekarelik bir alana stadın inşaa edildiğini belirten Akyürek, "Stadımız 42 bin kişiliktir. Türkiye'nin en büyük statlarından birisidir. Anadolu'da İzmir'deki stadı saymazsak, seyirci kapasitesi en fazla olan stat Konya Stadyumudur. Spor mağazası, restoran, locaları, alışveriş merkezi, amatör spor kulüplerine tahsis edilecek alanlarıyla büyük bir tesistir" diye konuştu.

AVRUPA VE DÜNYA KUPASI MAÇLARI OYNANABİLECEK

Stadın Avrupa ve Dünya kupası maçlarının oynanabilmesi için 42 bin kişilik yapıldığına dikkat çeken Akyürek, şunları söyledi

"Burası Selçuklu devletinin merkezi ve Selçuklu sultanlarının şehridir. Böyle bir şehir, büyük düşünmek zorundadır. Uçaktan ve yüksek binalarda bakıldığında yeşil- beyaz renkli stadımız net olarak ortaya çıkıyor ve iz bırakıyor. Dünya'daki birçok stat, bu stat kadar iz bırakmıyor. Konya stadın neydi dediklerinde, bir futbol topu ve yeşil- beyazlı karelerle bu stadı çizebilecek."

SAHA ZEMİNİ, BUZLANMAYACAK Saha zeminin yerden ısıtmalı olduğunu ve buzlanma olmayacağını vurgulayan Akyürek, sözlerini şöyle sürdürdü

"Stadın altında 500 aracılık yeraltı otoparkı, 3 bin araçlık yerüstü otoparkı mevcut. Ambulans ve itfaiyenin rahatlıkla girebileceği 4 ana kapı var. 54 loca bulunmaktadır. Zeminde ısıtma sistemi var. Diğer statlarda yaşanan sorunlar bize ders oldu ve kışın buzlanma olmayacak. Belli bir sabit sıcaklıkta duracağı için buzlanma olmayacak. Tribünde de ısıtma sistemi var. Dışarı eksi 10 iken, burası onun 10-15 derece üstü sıcaklığı stadyum muhafaza etmiş olacak. Tamamı kapalı tribün olduğu için de kendi içinde bir ısı hava harekatı olacak. Koltukları, Avrupa standartlarında ve özel yapımdır. Protokol ve basın tribünündeki koltuklar ise deridir. En iyi yerde basın tribünü olarak hazırlandı. Camlı alanda basın bölümü olarak kullanılacak. Türkiye'nin en büyük skor bordu da yine stadımızda bulunmaktadır. 40 seyirci çıkışı, 14 giriş var. 100'e yakın turnike, engelli ve normal asansörü ve mescit bulunmaktadır. Ayrıca spor müzesini de stadyumda hayata geçireceğiz."

KONYA ANITSAL BİR ESERE KAVUŞTU Konya'nın uluslararası maçlarında oynanabileceği anıtsal bir esere kavuştuğunu belirten Akyürek, stadın 60-70 yıllık bir ihtiyaca cevap verecek şekilde olduğunu kaydetti. Konya anıtsal bir esere daha kavuşuyor. 60- 70 yıl ihtilaca cevap verecek. Stadın tamamen belediyenin kendi imkanlarıyla yapıldığını hatırlatan Akyürek, stat çevresine yapılacak olan olimpik yüzme havuzu, su sporlarının yapılabileceği alanlar, tenis kortları, yürüyüş yollarıyla birlikte olimpiyat köyüne dönüşeceğini sözlerine ekledi.

Torku Konyaspor'un yeni sezonda maçlarının oynanacağı statta şu ana kadar 13 bin passolig kartı ile 3 bin kombine bilet satıldığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya, Uluslararası Standartlardaki Yeni Stadına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement