Eşinin Kezzaplı Saldırısına Uğrayan 2 Çocuk Annesinin Yaşam Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Eşinin Kezzaplı Saldırısına Uğrayan 2 Çocuk Annesinin Yaşam Mücadelesi

Eşinin Kezzaplı Saldırısına Uğrayan 2 Çocuk Annesinin Yaşam Mücadelesi

Konya'da boşanmak istediği eşinin kezzaplı saldırısına uğrayan 2 çocuk annesi Zehra Elber'e vücudundan alınan deri parçaları yanık bölgelere ameliyatla naklediliyor.

20.01.2016 12:25  Güncelleme: 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde boşanmak isteyince eşi Gökhan Elber'in, kezzaplı saldırısına uğrayan 2 çocuk annesi Zehra Elber, 85 kilodan 45 kiloya düştü ve hayata tutunmaya çalışıyor. Yüzü ve vücudunun büyük bir bölümü yanık olduğu için yaklaşık 8.5 aydır tedavi gören Zehra Elber'e, vücudundan alınan deri parçaları yanık bölgelere ameliyatla naklediliyor. Eşi ve baldızına kezzapla saldıran ve 'kasten adam yaralama' suçundan yargılanan Gökhan Elber ise, 21.5 yıl hapis cezası aldı.

HER ŞEY BOŞANMA DAVASI AÇMASIYLA BAŞLADI

Ereğli'de oturan 23 yaşındaki Zehra Elber, 6 yıl önce garson 28 yaşındaki Gökhan Elber ile kaçarak evlendi. Ankara'ya yerleşen Elber çiftinin bu evliliklerinden 2 oğulları oldu. Zehra Elber, işsiz kalan eşi Gökhan Elber'den iddiaya göre, sürekli şiddet görmeye başlayınca geçen yıl mayıs ayında Ereğli İlçesi'nde ailesinin yanına yerleşti. Eşi de, 2 çocuğu ile birlikte Ankara'daki evlerinde yaşamlarını sürdürmeye devam etti. Zehra Elber, 6 yıldan bu yana şiddet gördüğünü öne sürerek boşanma davası açtı.


EVLERİNE 100 METRE KALA SALDIRIYA UĞRADI

Bunu duyan eşi Gökhan Elber'in de geçtiğimiz yıl 27 Mayıs günü eşi Zehra Elber'i telefonla arayarak, "Çocukları görmek istiyorsan. Bir internet salonuna git, internet aracılığıyla çocukları göstereyim. Hasretini gider" dediği öne sürüldü. Zehra Elber de, kardeşi Ezgi Oktay ile birlikte internet salonuna gitti. Ancak eşi tekrar telefonla arayıp, çocuklarının uyuduğunu ve başka zaman göstereceğini söyledi. Bunun üzerine Zehra Elber, kız kardeşiyle evlerine dönmek için yola çıktı. Evlerine yaklaşık 100 metre kala kendilerini takip eden eşi Gökhan Elber'in kezzaplı saldırısına uğradı. Boşanma davası açtığı için eşinin yüzüne ve vücuduna kezzap döken Gökhan Elber, ardından yere yatırıp tekmeledi. Ablasını kurtarmak isteyen Ezgi Oktay'ın da koluna kezzap döken saldırgan Gökhan Elber kaçtı.

Zehra Elber, önce Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ardından Konya'ya, sonra da kapsamlı bir tedavi için Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi.Polis tarafından yakalanan Gökhan Elber tutuklandı.

"İNSAN DENMEZ"

Eşi Gökhan Elber'in kezzaplı saldırısına uğrayan yüzü ve vücudunun belden yukarısı yanan, sol gözü görme yeteneğini yitiren Zehra Elber, bugüne kadar 20'den fazla ameliyat oldu. Ankara hastanedeki tedavisinin ardından bir süre evinde tedavisi devam eden Elber, bu kezde Konya'da Meram Tıp Fakültesi'nde tedavi görmeye başladı. Yüzü ve vücudunun büyük bir bölümü yanık olduğu için yaklaşık 8.5 aydır tedavi gören Zehra Elber'e, vücudundan alınan deri parçaları yanık bölgelere ameliyatla naklediliyor.


"ÇOK AMELİYAT OLDUM, HALA İYİLEŞEMEDİM"

85 kilodan 45 kiloya düşün ve her geçen gün güçlükle yaşam mücadelesi veren Zehra Elber, eski sağlığına kavuşmak istediğini belirtti. Elber, "Çok ameliyat oldum iyileşemedim. Hala da iyileşemiyorum. Ameliyatlarım hala sürüyor. Eski sağlığıma bir an önce kavuşmak istiyorum. Neredeyse 1 yıl oldu halen iyileşme belirtisi yok."dedi.

Kız kardeşi ve kendisine saldıran eşinin 21.5 yıl hapis cezası olduğunu duyan ve halen boşanma davalarının sürdüğünü belirten Elber, "Onun ceza aldığını duyunca çok mutlu oldum. Bana bunu yapan insana, insan denmez. Yargılamayı yapan hakime hanım 21.5 yıl ceza verdi. Ona, benim hakkımı savunduğu için teşekkür ediyorum. Allah razı olsun ondan."dedi.

"KIZIMI CANI GİBİ SEVDİĞİ KOCASI BU HALE GETİRDİ"

Kızı Zehra hastanelerde tedavi gördüğü süreçte torunlarına annelik yapan Zehra Elber'in annesi 43 yaşındaki Ümmügülsüm Oktay, kızının daha kapsamlı bir hastanede tedavi edilmesi için Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan yardım istedi. Oktay şunları söyledi: "Kızım 8,5 aydır hastanede, acılar içinde yaşamaya çalışıyor. Zehram dünya güzeliydi, ama Zehra'nın yüzüne bakmak için bir anne olarak ben cesaret edemiyorum. Kızımı ne olur hayata döndürelim. Sayın Başbakanıma sesleniyorum. Ne olur sesimi duy. Ben Zehra'yı kaybetmek istemiyorum onun iki tane evladı var. Onu, canı gibi sevdiği kocası bu hale getirdi. Kızımın psikolojisi tamamen bozuldu."

"TORUNLARIM ANNELERİNİN YÜZÜNE BAKAMIYOR"

Kızının yüzünde ağır yanıklar olduğu için torunlarının annesinin yüzüne korktuğu için bakamadığını ileri süren Oktay, "Zehra'ya sürekli deri nakli yapılıyor. Çocuğumuzun her yeri iltihap halinde. Gün geçtikçe kızımız eriyor. 85 kiloluk kız, 45 kiloya düştü. Yetkililere sesleniyorum, çocuğumuza bir çare bulalım. Başbakanımıza sesleniyorum. O bizim hemşerimiz, kızımızı daha kapsamlı bir hastaneye yatırmak istiyoruz. Yama için bacaklarında deri kalmadı. Bizim derdimize bir çare olsunlar. Kızımızın biri 2,5 diğeri 5 yaşında çocukları var. Annelerinin yüzüne korktukları için bakamıyorlar. Torunlarım annelerinden korkuyor."diye konuştu.

Zehra Elber'i tedavi eden Meram Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Mehmet Dadacı, "Bacaklarından zaman zaman aldığımız deri parçalarını, vücudundaki yanik bölgelere naklediyoruz. Yara olan bölgeler önceden ciddi derecede enfeksiyon kapmış. Bu bizim tedavimizi zorlaştırıyor. Bu nedenle biz önce enfeksiyon olan bölgeleri temizliyor, sonra nakli gerçekleştiriyoruz. Bu da hem zaman alıyor, hem de işimi zorlaştırıyor. Hastamızın tedavisi sürüyor."dedi.

SALDIRGAN KOCA 21.5 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Saldırının ardından tutuklanan Gökhan Elber de, Ereğli 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'kasten yaralama' suçundan yargılandı. Geçtiğimiz ay son kez hakim karşısına çıkan Gökhan Elber, eşi Zerha Elber'in kendisini aldattığını duyduğunu ileri sürerek, "Zehra'nın beni aldattığını duydum. Ankara'dan yanıma kezzap alıp Ereğli'ye geldim. 1 gece otelde kaldım. Ertesi gün yanımdaki kezzabı ağzı geniş bir kaba aktardım. Bir bisiklet kiralayarak Zehra'yı takip ettim. Tenha bir yere geldiğinde de kezzabı üstüne boşalttım. Ben bunları tamamen namus için yaptım."dedi.

Mahkeme Başkanı Ayşe Şentürk Suna, Gökhan Elber'e, tahrik ve iyi hal indirimi bulunmaksınız eşi Zehra'yı tasarlayarak yaraladığı için 13 yıl 2 ay, kardeşi Ezgi Oktay'ı yaraladığı için de 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşinin Kezzaplı Saldırısına Uğrayan 2 Çocuk Annesinin Yaşam Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • kün fe yekün: adil olan kocasına kezzap atmak ! hapse atmak ödül sınavınıda kazanır umreyede gider ohhhh n iyi türkiye 21 1 Yanıtla
  • esra: allah belasini versin böyle heriflerin bunlara ADAM degil! ne yazik ki bizim ülkede NORMAL bosanmak cok zor. 15 1 Yanıtla
  • 1990: Oy zamanı kapı kapı gezerler sonra yansan duymazlar maaş artışlarini hesaplamaktan başka bi iş yapmazlar .a..cil şifalar diliyorum .... 9 2 Yanıtla
  • asi: kezzap değil asit attı yakinen biliyorum yargılamada devam 9 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP: TÜRKİYE ARTIK BU SAATTEN SONRA GÜVENLİKLİ BİR YER OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR... 3 0 Yanıtla

Advertisement