Konya Heyeti Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'nde İncelemede Bulundu - Son Dakika
Yerel

Konya Heyeti Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'nde İncelemede Bulundu

Konya Heyeti Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi\'nde İncelemede Bulundu

Konya’dan bir heyet, Sivas’ta yapılan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

19.03.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'dan bir heyet, Sivas'ta yapılan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Heyet, Konya'nın Kış Sporları Merkezi olması için çalışma yürütülen Aladağ Kayak Merkezi Projesi konusunda da ziyaretinde karşılıklı olarak istişarelerde ve görüş alışverişinde bulundu.

Konya'nın Derbent İlçe Kaymakamı Arif Oltulu, İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Aydın, Büyükşehir Daire Başkanı ve Park ve Bahçeler Şube Müdür Vekili Ceylani Kılıç ve Türkiye Kayak Federasyonu Konya İl Temsilcisi Zarif Yıldırım'dan oluşan heyet, Sivas'ta bulunan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde teknik inceleme yapmak üzere Sivas'a gitti.

Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Sivas gezisi dönüşünde yaptığı açıklamada, Sivas'ta önemli bir projenin hayata geçirildiğini belirterek, "Kayak turizmi adına profesyonel bir şekilde hareket edilip önemli bir tesis kazandırılmış Sivas'a. Biz de Konya'da bunun ilk adımlarına başladık. Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz ve ekibinin tecrübelerinden faydalanmak için gittiğimiz Sivas'ta, Konya'nın Kış Sporları Merkezi olmaya hazırlanan Aladağ Kayak Projesi konusunda hata yapmadan ilerleyebilmek için bu bilgi paylaşımlarından istifade edeceğiz" dedi.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da, Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'ndeki incelemelerden heyet olarak ciddi anlamda kazanımlar sağladıklarını belirterek, "İnşallah biz de bu çalışmaları Aladağ'da sergileyeceğiz" dedi. Acar, Yıldız Dağı'nda çok güzel çalışmalar yapıldığını gördüklerini ifade ederek, "Sayın Genel Sekreterimizi ve İl Özel İdaresi çalışanlarını tebrik ediyorum. Bizler de Konya Derbent Aladağ'a güzel bir çalışma yapacağız ve bu tecrübelerden de faydalanacağız. Hizmette yarış ülkenin kalkınması ve gelişmesinde önemli bir rol oynuyor. Bu incelemeden ciddi anlamda kazanımlar sağladık. İnşallah bu hizmette yarışı birlikte devam ettireceğiz. Bundan sonra sık sık görüşerek birbirimiz ile bilgi alışverişinde bulunacağız. Çalışmalarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Aydın ise, incelemeleri esnasında Sivas İl Özel İdaresi'nde Genel Sekreter Salih Ayhan ile ekibi tarafından il encümen salonunda bölgede hayata geçirilen Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin başlangıç ve hayata geçiriliş süreci ile ilgili ve teknik konularda kendilerine bilgiler aktarıldığını belirterek, Sivas'taki misafirperverlik nedeniyle teşekkür ederek, "Ülkemizin gelişmişliğini gösteren önemli bir yatırım burası. Dağlarımıza çıkamazken inemezken şimdi tüm milletimizin faydalanacağı tesisler kuruluyor. Bu ülkemizin son on yılda geldiği noktayı gücünü gösteriyor. Bu gücü kamu yöneticileri olarak ülkemiz insanının menfaatleri hedefinde kullanan geliştiren yatırımları bizzat takip eden enerjik genç valimizi de tebrik ediyorum. Hayırlara vesile olur inşallah. Gençlerimiz bu sporu yapar kendilerini geliştirirler kanaatindeyim. İnşallah burası uluslararası düzeyde de temsile vesile olur. Tebrik ediyor, hayırlı olsun diyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya Heyeti Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'nde İncelemede Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement