Konya İl Sağlık Müdürü Küçükkendirci, Organ Nakli Merkezini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Konya İl Sağlık Müdürü Küçükkendirci, Organ Nakli Merkezini Ziyaret Etti

Konya İl Sağlık Müdürü Küçükkendirci, Organ Nakli Merkezini Ziyaret Etti

Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Merkezini ziyaret etti.

06.11.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Merkezini ziyaret etti.

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Tekin ile birlikte Organ Nakli Merkezini ve üniteleri gezen Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirici ve beraberindeki heyet Konya'da organ nakli konusunda yapılabilecek çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Tekin, Organ bağışı ve nakli konusunda yapılan çalışmalar neticesinde Konya'da yılda 100-120 organ naklinin yapıldığını belirterek, "Organ nakli merkezimiz Türkiye standartlarındaki başarı oranıyla üst seviyede hizmet sunmaktadır. Diğer illerde gerçekleşen organ nakli hastalarının takibi de sorunsuz bir şekilde merkezimizde yapılmaktadır. Son derece profesyonel, kendini bu işe adamış, alanında isim yapmış kadromuzla aralıksız çalışarak, halkımıza hizmet veriyoruz" dedi.

İlimizde gerçekleştirilen organ nakillerinde sağlanan başarı, bu konudaki heyecanımızı artırıyor diyen İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirici, "Öncelikli ve nihai hedefimiz, Ülkemizde kadavradan yapılan organ bağışı sayısını arttırmak. Sağlıklı insanların bağışladıkları organlar yerine, hayatını kaybeden insanlarımızın bağışlanan organları ile nakil yapmak en akılcı yaklaşımdır. Nakil merkezlerimizin canlıdan yaptıkları nakillerinin yanında, kadavradan yapılan nakillerin sayısı yetersiz olduğunda verilen hizmetin bir yanı hep eksik kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Nakil merkezi bulunan illerde deneyimli ve sürekliliği sağlayacak sağlık personeli ve hekim kadrosunun bulunmasının önemini vurgulayan Küçükkendirci, "Organ naklini ve sonrasında gerekli bakımı gerçekleştirecek ekiplerin deneyimi, hastanelerimizin teknik donanım ve altyapısı, ilgili kliniklerin mevcudiyeti organ nakillerinin başarısında belirleyicidir. Bu nedenle son derece hassasiyet gerektiren organ nakillerinin deneyimli ekipler tarafından, büyük merkezlerde yapılmasının, yüksek başarı oranları için gerekli olduğunu düşünüyoruz. Sağlık Bakanlığımız organ nakli ve organ bağışı konusunda her türlü işbirliğine ve desteğe hazır" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya İl Sağlık Müdürü Küçükkendirci, Organ Nakli Merkezini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement