Konya İlkokul Öğrencileri Gazete Yönetimini Devraldı - Son Dakika
Güncel

Konya İlkokul Öğrencileri Gazete Yönetimini Devraldı

Konya İlkokul Öğrencileri Gazete Yönetimini Devraldı

İlkokul öğrencileri gazete yönetimini devraldıKONYA'da bölgesel olarak yayın yapan 'Anadolu'da Bugün' gazetesi çalışanları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle görevlerini bir günlüğüne ilkokul öğrencilerine devretti.

22.04.2016 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlkokul öğrencileri gazete yönetimini devraldı

KONYA'da bölgesel olarak yayın yapan 'Anadolu'da Bugün' gazetesi çalışanları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle görevlerini bir günlüğüne ilkokul öğrencilerine devretti. Gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği, Yazı İşleri Müdürlüğü, muhabirlik, sayfa tasarım gibi görevlerini devralan Cahit Zarifoğlu İlkokulu öğrencileri, 23 Nisan günü çıkacak olan gazeteyi katkı sağladı. Öğrenciler için hazırlanan sayfalarda yaptıkları röportaj, haber ve şiirlere yer verildi.

GÖREVİMİZİ ÖĞRENCİLERE DEVRETTİK

Bir günlüğüne gazetedeki görevlerinin çocuklara devrettiklerini belirten gazete sahibi Ahmet Baydar, "Bizler de bu özel günde Anadolu'da Bugün Gazetesi olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza görevlerimizi bırakıyoruz. Çocuklarımız bugüne kadar hep bizim yapmış olduğumuz haberleri okudular veya izlediler. Bir günlüğüne de olsa görevlerimizi onlara devrederek haberleri onların yapmasını istedik." dedi.

MESLEĞİ SEVDİRMEK İSTEDİK

Çocuklar gazetecilik mesleğini sevdirmek ve bir gazetenin nasıl hazırlandığı göstermek için projeyi hazırladıklarını ifade eden Gazetenin Genel Yayın Yönetimi Mustafa Ekmekçioğlu ise çalışanlar olarak koltuklarını öğrencilere devrettiklerini söyledi. Emekçioğlu, "Öğrencilerin hazırladıkları haber, şiir ve röportajları yarın çıkacak olan sayfalarımıza yerleştirdik. Yarın çıkacak olan gazetemizde çocukların alın teri ve emeği var." diye konuştu.

BU TÜR PROJELERE İHTİYAÇ VAR

Cahit Zarifoğlu İlkokulu Müdürü Murat Kılıç da, öğrencilere sunulan imkandan dolayı gazete yönetimine teşekkür ederken, şunları söyledi:

??Geleceğimize değer katacak güzel çocuklarımızın yetişmesi için bunun gibi projelere ihtiyacımız var. Çocuklarımız bunun gibi projelerle yetiştiği zaman bu ülkenin teminat altına alındığını rahatlıkla söyleyebileceğiz.??

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya İlkokul Öğrencileri Gazete Yönetimini Devraldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement