Konya Jandarma Bölge Komutanlığı Kapatıldı - Son Dakika
Güncel

Konya Jandarma Bölge Komutanlığı Kapatıldı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kanunu kapsamında bazı jandarma bölge komutanlıkları ile birlikte Konya Jandarma Bölge Komutanlığı da kapatıldı.

28.08.2016 11:14  Güncelleme: 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Jandarma Bölge Komutanlığı kapatılarak faaliyetlerine son verildi.

ÜS OLARAK KULLANMAK İSTEMİŞLERDİ

Konya, Karaman, Isparta, Burdur, Antalya ve Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlıklarının bağlı olduğu Konya Jandarma Bölge Komutanlığı darbe girişiminin yaşandığı gece darbeci askerler tarafından üs olarak kullanılmak istenmişti.

ORGENAL GALİP MENDİ'Yİ REHİN ALMIŞTI

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş Ankara'da dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'yi rehin alarak Akıncı Hava Üssü'ne götürmüş ve ertesi gün diğer darbeci askerlerle birlikte yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

YOLUN KAPATILMASI EMRİNE UYMADILAR

Timurcan Ermiş'e vekalet eden Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu ise Jandarma Bölge Komutanlığı'nda görevli askerlere Konya-Ankara yolunun ulaşıma kapatılması yönünde emir vermiş ancak askerler bu emri yerine getirmemişti.

TSK'DAN İHRAÇ EDİLDİLER

Albay Sakaoğlu da Akseki Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'ndan darbe girişimine destek için gelen askeri personelle beraber tutuklanmıştı. Timurcan Ermiş ve Mustafa Sakaoğlu Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilmişti.

BİNADAKİ TABELALAR SÖKÜLDÜ

Kapatılması sonrası görevli personeli İl Jandarma Komutanlığı emrine verilen Konya Jandarma Bölge Komutanlığı binasındaki tabelalar söküldü, ana giriş kapısı kapatılarak Türk bayrakları asıldı.

İLÇE JANDARMA KOMUTANLIKLARI TAŞINACAK

Binaya Selçuklu, Meram ve Karatay İlçe Jandarma Komutanlıklarının taşınmasının planlandığı öğrenildi.

Konya Jandarma Bölge Komutanlığı Kapatıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya Jandarma Bölge Komutanlığı Kapatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement