19 İlde Dev Operasyon: Çok Sayıda Gözaltı Var - Son Dakika
Güncel

19 İlde Dev Operasyon: Çok Sayıda Gözaltı Var

"Paralel yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında Konya merkezli 19 ilde operasyon başlatıldı. Eski emniyet müdürü ve birçok iş adamı gözaltında!

22.05.2015 07:43  Güncelleme: 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "paralel yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında Konya merkezli birçok ilde operasyon başlatıldı. Konya Valiliği, paralel yapıya yönelik yapılan operasyonla ilgili yaptığı açıklamada operasyonun 66 kişiye yönelik olduğu ve 19 ili kapsadığını belirtti.

Aralarında bir dönem Konya'da Asayiş Şube Müdürlüğü yapan Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin ile iş adamlarının da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

DÜĞMEYE BU SABAH BASILDI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, "paralel yapı" iddialarına ilişkin aylar önce soruşturma başlattı. Bu sabah saatlerinde de Konya merkezli 10'un üzerinde ilde operasyon için harekete geçildi.



Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'paralel yapı' soruşturması kapsamında, aralarında bir dönem Konya'da Asayiş Şube Müdürlüğü yapan Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin ile iş adamlarının da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

ANADOLU ATAYÜN DE ARANANLAR ARASINDA

10 ilde yapılan operasyonlarda gözaltı sayısının artacağı belirtilirken, bir dönem Konya'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü yapan Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişliğinden ihraç edilen 1'inci sınıf Emniyet Müdürü Anadolu Atayün'ün de arandığı belirtildi.



Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Fethullahçı terör örgütüne' yönelik yürütülen soruşturma kapsamında geçen 11 Mayıs günü avukat M.O., Amerika'ya oğlunun mezuniyet törenine katılmaya giderken Konya Havalimanı'nda yakalandı. Ardından da avukata ait tabanca ve mermileri polisin hukuk bürosuna baskını öncesi otomobiliyle götüren sekreter F.N.P. gözaltına alındı. Çıkarıldıkları 1'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılan avukat ve sekreteri savcılığın itirazı üzerine aynı mahkemenin nöbetçi hakimi tarafından tutuklandı.

ŞİMDİLİK 20 KİŞİ GÖZALTINDA

Bu operasyonun genişletilerek yürütülmesi sonucu bugün Konya merkezli 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında Konya'da faaliyetini sürdüren Aktif İş Adamları ve Sanayiciler Derneği yöneticilerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında Konya'da görevli polislerin de bulunduğu belirtildi.

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ DE GÖZALTINDA

Gözaltına alınanlar arasında bir dönem Konya'da Asayiş Şube Müdürlüğü yapan Bingöl Emniyet eski Müdürü Ercan Taştekin, Ankara'da gözaltına alındı. Telefonla ulaşılan Ercan Taştekin, "Konya'daki operasyon kapsamında Ankara'da ifade veriyorum. Gözaltı nedenini de bilmiyorum." dedi.

"AKLA HAYALE GELMEDİK İFTİRALAR ATACAKLAR"

Ercan Taşketin Twitter hesabından ise, "Akla hayale gelmedik. İftiralar atacaklardır. Önemli değil. Ne yaptığım, yapmadığımı ben de biliyorum, herkes de biliyor. Eyvallah" ve "Gözaltındayım, muhtemelen konuşup gerçekleri söylediğimiz için, sorun değil, eyvallah." şeklinde mesajları paylaştığı dikkat çekti.

19 İLDE 66 KİŞİYE OPERASYON

Konya Valiliği, paralel yapıya yönelik yapılan operasyonla ilgili yaptığı açıklamada operasyonun 66 kişiye yönelik olduğu ve 19 ili kapsadığını belirtti.

Valilik, operasyonun 'Fethullahçı terör örgütüne üye olmak, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, gizlemek veya değiştirmek' suçlamalarını kapsadığını belirtti. Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Fethullahçı terör örgütüne üye olmak, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, gizlemek veya değiştirmek suçlarından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülen soruşturma bağlamında; Okyanus Şirketler Topluluğu'na yapılan kumpas operasyonu ile ilgili olarak Konya Barosu'na kayıtlı bir avukat ve sekreteri operasyon öncesi yurt dışına çıkmak isterken yakalanarak 11 Mayıs 2015 tarihinde tutuklanmışlardır. Konuyla ilgili yapılan adli işlemler kapsamında; 22 Mayıs 2015 cuma günü aralarında dönemin il emniyet müdürü, eski emniyet müdürleri, mütevelli heyet üyesi ve iş adamlarının da bulunduğu toplam 66 şahsın mahkeme kararına istinaden yakalanarak gözaltına alınmaları amacıyla 22.05.2015 günü 19 ilde operasyona başlanılmıştır."

BİTLİS'TE 1 GÖZALTI

Konya merkezli yapılan soruşturma kapsamında Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde 1 polis memuru sabah saatlerinde gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan polis memurunun ifadesinin ardından Konya'ya gönderileceği belirtildi.

ERCAN TAŞTEKİN SERBEST BIRAKILDI

Konya Emniyet Müdürlüğü'nün Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik yaptığı operasyon sırasında o dönem Asayiş Şube Müdürü olan Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan Taşkekin'in ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Saat 06.30'da evinde eşi ve çocuklarını yanında gözaltına alındığını belirten Ercan Taştekin, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ifade verdiğini söyledi. Taştekin, "Yalan beyan ve iftiralardan elde edilen bilgiler doğrultusunda 17 sayfa deli saçması sorular soruldu. Soruların detayını anlatmak istemiyorum. Çünkü soruşturma hakkında gizlilik kararı bulunabilir. Konya Emniyet Müdürlüğü'nün Okyanus Şirketler Grubuna yönelik yapılan operasyonla ilgili sorulardı" dedi.

OPERASYONUN YAPILDIĞI İLLER

Konya'da merkezli paralel yapıya yönelik bugün eş zamanlı olarak Ankara, İzmir, Antalya, Aksaray, Ağrı, Aydın, Bingöl, Bitlis, Düzce, Hatay, Muş, Mersin, Kilis, Şanlıurfa, Şırnak, Sivas, Tokat ve Van'da operasyonun gerçekleştiği öğrenildi.

Haklarında gözaltı kararı çıkan bazı iş adamlarının da yurt dışında olduğu belirtildi.

Operasyon kapsamında Aksaray Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru B. Y.'nin gözaltına alındığı belirtildi.

OKYANUS OPERASYONU NASIL YAPILDI?

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 26 Nisan ile 27 Eylül 2008 arasındaki değişik tarihlerde Nusret Argun'un yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik operasyon yaptı.

Afyonkarahisar, Karaman, Kütahya, Eskişehir, Nevşehir, Antalya, Bartın, Kahramanmaraş, Isparta, Adıyaman ile Konya'nın Seydişehir, Akşehir ve Ereğli, Afyonkarahisar'ın Dinar, Bolvadin, Isparta'nın Eğirdir ilçelerinde yapılan operasyonlarda başta Nusret Argun olmak üzere dönemin Selçuk Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın da aralarında bulunduğu doktor, avukat ve gazetecinin yanı sıra birçok meslekten 234 kişi gözaltına alındı.

Tıbbi malzeme ticareti, temizlik ve güvenlik hizmeti, yemek servisi, turizm ve inşaat sektörleriyle doğalgaz dağıtımında faaliyet gösteren Okyanus Grubu'nun toplam 130 ihalede devleti yaklaşık 350 milyon lira zarara uğrattığı iddia edildi. 1990'lı yılların başında Tıp Fakültesi kampusunda fotokopi çeken, ardından ticarette basamakları hızla tırmanan Nusret Argun, önemli varlığı bulunan Okyanus Şirketler Grubu'nun sahibi olmuştu.

'Örgüt kurmak, özel belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet vermek' suçlarından tutuklanan ve Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, 73 ayrı suçtan toplam 180 yıl 4 ay 15 gün, tutuksuz yargılanan Selçuk Üniversitesi'nin eski Rektörü Süleyman Okudan ise 3 ayrı suçtan toplam 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Şirket avukatlarından İlker Turdan'a da 42 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi. 114 sanık ise 1 ile 42 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldı, 117 kişi de beraat etti.

66 ay tutuklu kalan işadamı Nusret Argun özel yetkili mahkemelerle ilgili kanun değişikliğinin ardından geçen yıl serbest bırakıldı. Serbest bırakılmasının ardından kendisine yönelik yapılan operasyonun paralel yapının bir kumpası olduğunu ileri sürerek, o dönem operasyonu gerçekleştiren sorumluluk hakkından suç duyurusunda bulundu.

19 İlde Dev Operasyon: Çok Sayıda Gözaltı Var
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 İlde Dev Operasyon: Çok Sayıda Gözaltı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (52)

  • KEMİLLER: MASUM İNSANLARA SALDIRANLAR SEÇİMDE SANDIKTA HİLE YAPARLAR 42 7 Yanıtla
  • kardeşler: ellerinde delil ve belge olmadan masum insanları korkutanları ALLAHA havale ediyoruz. 43 2 Yanıtla
  • Edi: Kim bu ülkeye zarar veriyorsa Hakkımı helal etmiyorum inadına ak parti 16 17 Yanıtla
  • şahmaran: zinayı ,rüşveti,hırsızlığı,kaçakçılığı,islama aykırı makul şüpheyi çıkaranlar Müslümanım diye geçiniyorlar 25 2 Yanıtla
  • KİNG FB: Yokedin bu şetefsizleri 12 14 Yanıtla
  • KİNG FB: Adamsın Tayyip arkandayız durmak yok yola devam 7 19 Yanıtla
  • ADANALI: HAYDİ KONYA UYAN VE ÖZÜNE DÖN AKP Yİ SANDIĞA GÖM . MİLLİ GÖRÜŞÜ YENİDEN CANLANDIRALIM (SP-BBP İTTİFAKI) 17 9 Yanıtla
  • halil brahim : FETULLAH GÜLEN HEMEN TÜRKİYEYE GELİP neden amerikada olduğunu Yahudilere neden sempati duyduğünü AÇIKLASIN AKSİ HALDE ONA İNANMIŞ İNSANLAR ÇOK ZARAR GÖRECEK yazıktır türkiyenin güçlendiği bu dönemde memleketine faydalı olsun tek çözüm itiraf edip doğru yola dönsun 4 22 Yanıtla
  • ERDEM: EY AKP İŞ ADAMLARINDAN NE İSTİYORSUNUZ YUH OLSUN SİZE YUH OLSUN SİZE. ALLAH (C.C.) İNŞALLAH 7 HAZİRANDA SİZİN CEZANIZI VERİR. SANDIĞA GÖMÜLÜR GİDERSİNİZ. SİZİ PKK DA KURTARAMAZ. 16 9 Yanıtla
  • KİNG FB: Köklerine kibrit suyu dökün hainlerin . 7 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Düzce Belediyesi Sokak Köpekleri Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti
    09:51 Düzce Belediyesi Sokak Köpekleri Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti

    Düzce Belediyesi, başıboş ve saldırgan sokak köpekleri ile ilgili sorunu kökünden çözmek üzere harekete geçti. İlçelerde kurulacak ilkyardım merkezlerinde köpeklerin kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yapılarak, saldırganlıkları ve üremeleri kontrol altına alınacak.

  • Adana'da Cinayet Zanlıları Tutuklandı
    09:50 Adana'da Cinayet Zanlıları Tutuklandı

    Adana'da bir kişinin öldürülmesi olayında, cinayeti işledikten sonra ihbarda bulunan ve olay yerine gelen iki şüpheli tutuklandı. Şahısların, cinayetin ardından tabancayı alarak kaçtığı belirtildi. Ölen kişinin ve şüphelilerin suç kayıtları da ortaya çıktı.

  • Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi
    09:50 Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi

    Boyabat Kaymakamlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarına iftar yemeği verdi. Kaymakam Enver Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederek, şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle anıldığını belirtti. Programa, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Çağrı Alperen ve diğer ilçe yetkilileri katıldı.

  • Depremzede protezine kavuştu: 'Yürümeyi özlemiştim'
    09:50 Depremzede protezine kavuştu: 'Yürümeyi özlemiştim'

    Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde enkaz altında bir bacağını kaybeden Murat Akkoç, yeni proteziyle artık yürüyebiliyor. İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan İrade Adımları Derneği tarafından ücretsiz olarak protez bacak takılan Akkoç, yaşadığı zorlu süreci anlattı ve protezinin hayatını nasıl değiştirdiğini paylaştı.

  • Aydın'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan 38 şahıs yakalandı
    09:49 Aydın'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan 38 şahıs yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan şahıslara yönelik iki günde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 38 şahıs yakalandı. Operasyonlarda hırsızlık, uyuşturucu, yağma, resmi belgede sahtecilik, cinsel istismar ve fuhuş gibi suçlardan aranan şahıslar bulundu.

  • Eskişehir'de öldürülen genç kızın babası sergi açtı
    09:49 Eskişehir'de öldürülen genç kızın babası sergi açtı

    Eskişehir'de erkek arkadaşı tarafından öldürülen Ayşenur Çolakoğlu'nun babası, kızının hayallerini gerçekleştirmek ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla resim sergisi açtı. Sergide, baba ve kursiyerlerin Ayşenur Çolakoğlu anısına yaptığı 35 parça eser yer alıyor.

  • Edirne'de Son Bir Haftada 105 Aranan Şüpheli Yakalandı
    09:49 Edirne'de Son Bir Haftada 105 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri son bir haftada çeşitli suçlardan aranan 105 şüpheliyi yakaladı.

  • Bursa'da Temizlik Görevlisi Sokak Köpeğini Temizledi
    09:48 Bursa'da Temizlik Görevlisi Sokak Köpeğini Temizledi

    Bursa'da bir temizlik görevlisi, yanına gelen sokak köpeğinin sırtını elindeki süpürge ile temizledi. Yüz gülümseten anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 11 Şüpheli Gözaltına Alındı
    09:47 Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 11 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa, Çorlu, Kapaklı ve Saray ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 11 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 530 sentetik ecza hap ve bir miktar esrar ele geçirildi. Şüphelilerin polisteki işlemleri devam ediyor.

  • Aydın'da uyuşturucu operasyonunda 118 şüpheli yakalandı
    09:46 Aydın'da uyuşturucu operasyonunda 118 şüpheli yakalandı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonlar sonucunda uyuşturucu suçundan 118 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapıldı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nın uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmaları devam ediyor.


Advertisement