Konya Milli Maçlara Hazır - Son Dakika
Spor

Konya Milli Maçlara Hazır

Konya Milli Maçlara Hazır

A Milli Futbol Takımı’nın Letonya ve Hollanda ile oynayacağı EURO 2016 Elemeleri A Grubu maçlarıyla ilgili Konya’da hazırlıklar tamamlandı.

01.09.2015 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A Milli Futbol Takımı'nın Letonya ve Hollanda ile oynayacağı EURO 2016 Elemeleri A Grubu maçlarıyla ilgili Konya'da hazırlıklar tamamlandı.

Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Torku Konya spor Kulüp Başkanı Ahmet Şan ile TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar, Japon Parkı'nda ortak basın toplantısı düzenleyerek yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi.

Konya Valisi Muammer Erol, milli maçlar nedeniyle Konyalıların gereken misafirperverliği göstereceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da izleyeceği milli maçların Konya'da oynanmasının şehre sunulan bir ikram olduğunu kaydeden Vali Erol, Konya'nın her köşesinin Türk Bayraklarıyla donatılmasını isteyerek çağrıda bulundu. Vali Erol, "Milli maçlar bütün ayrıyı, gayrıyı, farklılıkları bir kenara bıraktıracak hususiyet taşıyor ve milli birliğimizi bütünlüğümüzü şeksiz şüphesiz en güzel tarif eden de bayrağımız. Ben öyle arzu ediyorum ki, bu milli maçta Konya bayrak şehri olsun ve milli takıma böylesi bir bayraklı mesaj da bir motivasyon sağlasın. İnşallah milli takımımız değişik vesilelerle şehrimizde de bir şekilde olacaktır, olmalıdır. Öyle planlamalar var diye tahmin ediyorum. Onlar oldukça da şehrin milli takıma verdiği bu desteği gördükçe de hem Konya'nın spor medyası ve hatta ön sayfalara dönük de buradan mesajı olur diye düşünüyorum. Bu fırsatı kaçırmayalım. Konya bu önümüzdeki 6-7 günü milli takıma ve Türkiye'ye bir mesaj verecek şekilde milli birliğimiz ve bütünlüğümüze nasıl sahip çıktığımızı gösterecek şekilde bayraklı şehir olsun diye gönlümden geçiyor. Araçlarımız, evlerimiz, caddelerimiz sokaklarımız yani bir sivil toplum sahipliği ile bayraklarla donanırsa hepimizin gönlü yeşerir ve tam da ihtiyacımız var aslında bu tür güzellikleri görmeye. Konya böyle bir güzelliği sahneleyerek birçok güzelliğin önünü açar" dedi.

BAŞKAN AKYÜREK: "MİLLİ TAKIM İÇİN KAYACIK TESİSLERİ YENİLENDİ"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milli takımın kamp yapacağı Kayacık Tesisleri'nin baştan sona yenilendiğini, stadyum çevresinde de bazı düzenlemeler yapıldığını ifade etti.

Başkan Akyürek, "Konya için özel bir sorumluluk üstlenmiş durumdayız ve ev sahibi konumundayız. Ev sahibi olmanın hepimize yüklediği sorumluluklar var. Milli takımımız için Kayacık Tesisleri'ni büyük oranda yeniledik. İki antrenman sahasının çimleri ve altyapısı yenilendi. Yeni bir antrenman sahası daha oluşturuldu. Dördüncü bir antrenman sahasının daha hazırlıklarını yapıyoruz, zeminden ısıtmalı. Binayı elden geçirdik. İnşallah milli takım hizmetlerinden sonra Konyaspor orayı aktif kullanmaya başlamış olacak. Stadyum çevresinde de hazırlıklar yapıldı" diye konuştu.

Başkan Akyürek, milli takımın alacağı galibiyetlerin şehitlere armağan edileceğini dile getirerek, "Ev sahibi olarak, şehir yöneticileri olarak elimizden gelen hazırlığı yaptık. Tabii Konya halkı olarak sorumluluklarımız var, halkımız da ev sahibi. Taraftar gruplarımıza büyük görev düşüyor. 42 bin kişi sonuna kadar milli takımın yanında olmalıyız. Milli takımı desteklemek milli bir görevdir aynı zamanda. Milli takımın burada başarılı olması Konya açısından çok güzel bir hatıra oluşturacak ve Konya milli takım şehri haline gelecek. Bu iki maçı alırsak Avrupa Futbol Şampiyonası açısından çok önemli bir merhaleyi geçmiş olacağımız için Konya bundan sonraki maçlar için de çok önemli bir milli takım şehri haline gelecektir. Altyapımız, tesislerimiz stadyumumuz bu zemini hazırlamış oluyor. Biz bu maça hazır olduğumuzu düşünüyoruz. Milli takımımızda başarılı sonuçlar alarak milletimizi sevindirecektir. Şehitlerimizin olduğu günlerde alınacak galibiyetler şehitlerimize armağan edilecektir" şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ise konuşmasında, Hollanda maçının biletlerinin tamamının tükendiğini, Letonya maçı için 3 bin 900 biletin halen satışta olduğunu bildirdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Konya Milli Maçlara Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement