Konya'nın Köyleri, Beldeleri ve İlçeleri Topyekün Kalkınacak - Son Dakika
Yerel

Konya'nın Köyleri, Beldeleri ve İlçeleri Topyekün Kalkınacak

Konya\'nın Köyleri, Beldeleri ve İlçeleri Topyekün Kalkınacak

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında Sarayönü ilçesinin beldelerini ziyaret eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında yeni bağlanan ilçeler, beldeler ve köylerle birlikte Konya’nın topyekün kalkınmasını, belediyecilik hizmetlerinin iyileşmesini ve büyümede bir denge oluşmasını istediklerini dile getirdi.

13.12.2013 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında Sarayönü ilçesinin beldelerini ziyaret eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında yeni bağlanan ilçeler, beldeler ve köylerle birlikte Konya'nın topyekün kalkınmasını, belediyecilik hizmetlerinin iyileşmesini ve büyümede bir denge oluşmasını istediklerini dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında gerçekleştirdiği belde ziyaretlerini Sarayönü ilçesinde sürdürdü. Daire başkanları ile birlikte Sarayönü'nün Kurşunlu, Ladik, Başhüyük, Çeşmelisebil, Kadıoğlu ve Gözlü beldelerini ziyaret eden Başkan Akyürek, lider ülke olmanın yolunun çok çalışmaktan, birlik ve beraberlikten geçtiğini belirterek, güçlü ve lider ülke olmak için güçlü şehirlerin olması gerektiğini dile getirdi. Yeni Büyükşehir Yasası ile daha güçlü şehirlerin oluşacağını ve Türkiye'ye katkı yapacağını kaydeden Başkan Akyürek, "Yeni bağlanan ilçeler, beldeler ve köylerle birlikte Konya'mızın topyekün kalkınmasını, belediyecilik hizmetlerinin iyileşmesini ve büyümede bir denge oluşmasını istiyoruz. Konya'da 6-7 ilçemiz Türkiye'nin en zengin ilçeleri arasında yer alırken 6-7 ilçemiz de en fakir 100 ilçe arasında. Kalkınmada dengesizlik var. Bunun bir bütün olarak dengeye kavuşturulması da sorumluluklarımız arasında" dedi.

ŞEB-İ ARUS TİCARİLEŞTİRİLMESİN

Konuşmasında, Hazreti Mevlana'yı Anma Etkinlikleri'nin devam ettiği bugünlerde Şeb-i Arus adıyla ticari amaçlı programlar düzenlendiğine dikkat çeken Başkan Akyürek, "Şebi- Arus gibi maneviyat ağırlıklı törenlerin ticarileştirilmesine karşı çıkmak gerekiyor. Şeb-i Arus haftasında Şeb-i Arus ismiyle tören düzenlenmesini ve ticarileştirilmesini yanlış bulduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu. Ladik Beldesi'ni Konya'nın önemli manevi merkezlerinden biri olarak bir kültür merkezi şekline getirmek gerektiğini de vurgulayan Başkan Akyürek, Ladikli Ahmet Efendi'yi anma programlarının ulusal etkinlikler getirilmesinin, Sarayönü'nün ve Konya'nın tanıtımına katkı yaparken gençlere model oluşturma açısından da önem arz ettiğini sözlerine ekledi. Başkan Akyürek, beldelere gerçekleştirdiği ziyaretlerde belde sakinleriyle sohbet ederek sorularını cevapladı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya'nın Köyleri, Beldeleri ve İlçeleri Topyekün Kalkınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement