Konya - Şehit Astsubay 10 Gün Sonra İkinci Kez Baba Olacaktı - Son Dakika
Güncel

Konya - Şehit Astsubay 10 Gün Sonra İkinci Kez Baba Olacaktı

Konya - Şehit Astsubay 10 Gün Sonra İkinci Kez Baba Olacaktı

Şehit Astsubay 10 gün sonra ikinci kez baba olacaktı HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan 27 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken'ın cenazesi memleketi Konya'nın Doğanhisar ilçesi Deştiğin Mahallesi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

15.08.2015 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit Astsubay 10 gün sonra ikinci kez baba olacaktı

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan 27 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken'ın cenazesi memleketi Konya'nın Doğanhisar ilçesi Deştiğin Mahallesi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Evli ve 1 çocuk babası Dursun Taştiken'in eşi Ayşe Taştiken'in hamile olduğu ve yaklaşık 10 gün sonra da doğum yapacağı belirtildi. Şehidin eşi Ayşe Taştiken ambulansla cenaze namazının kılınacağı meydana getirilirken, ambulansın içerisinde bekletildi. Cenaze töreni sırasında eşinin tabutuna sarılan Ayşe Taştiken, "Hakkımızı helal ettik sana. Çocuklarına gözüm gibi bakacağım. Gözün arkada kalmasın. Çocukların sana layık olarak yetişecek" diyerek gözyaşı döktü. Törene Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un yanı sıra ailesi, akrabaları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

KONYA'DA KARŞILANDI

Şehit Jandarma Astsubay Üst Çavuş Dursun Taştiken Van'da düzenlenen tören ardından askeri uçakla memleketi olan Konya'ya gönderildi. Atatürk Havaalanı'nda silah arkadaşları tarafından karşılanan Şehit Taştiken daha sonra helikopter ile Doğanhisar İlçesi Deştiğin Mahallesi'ndeki baba ocağına gönderildi. Dün gece Hakkari'deki çatışmaları ve şehit haberlerini öğrendikten sonra cep telefonundan ulaşamadığı oğluyla ilgili ilçe jandarma komutanlığından bilgi almak için evden ayrıldığında henüz çarşıdayken evinin önünde toplanan kalabalığı görüp koşarak geldiğinde oğlunun şehit olduğu haberini alan Baba Ahmet Taştiken ise evin önünde taziyeleri kabul etti.

10 GÜN SONRA İKİNCİ KEZ BABA OLACAKTI

Evli ve 2 yaşında Ahmet adını verdiği oğlu bulunan şehit Astsubay'ın eşi Ayşe Taştiken'in ise hamile olduğu ve doğumuna yaklaşık 10 gün kaldığı ifade edildi. Oğlu ile birlikte Ankara Sincan'daki akrabalarının yanındayken eşinin şehit olduğu haberini alan Ayşe Taştiken'in sabah saatlerinde Doğanhisar'ın Deştiğin Mahallesi'ndeki kayınpederinin evine geldi. Evde baygın bir yatan, ayakta durmakta güçlük çeken ve gözyaşlarına boğulan Ayşe Taştiken'i yakınları teselli etti. Şehidin babası Ahmet Taştiken bir yakının kucağında evin bahçesinden içeriye giren ve kendi ismini taşıyan 2 yaşındaki torunu Ahmet Taştiken'e 'Baban nerede yavrum. Baban nerelerde kuzum' diye sarılarak üzüntüsünü dile getirdi. Taziyeleri kabul eden baba Taştiken kucağına aldığı torunuyla da kısa süre ilgilendi. Cenaze töreni için gelen şehidin silah arkadaşları da küçük Ahmet ile ilgilenerek oynadı.

GEREKİRSE BİZ DE ASKERE GİDELİM

Şehidin amcası 59 yaşındaki Mehmet Taştiken de terörün biran önce bitirilmesini isterken, gerekirse kendisinin de askere gidebileceğini söyledi. Şehit Taştiken'in yaklaşık bir ay önce tayin ile Hakkari'ye gittiğini anlatan amca Taştiken, ??Yaklaşık bir ay önce tayini çıkmıştı. 15 gün önce de buradaydı ve görüşmüştük. Helalleştik. Eşini Ankara'daki akrabalarının yanına bırakıp görev yerine gitti. Eşi doğum yaptıktan sonra da evini taşıyacaktı. Bir erkek çocuk bekliyordu. 10 gün sonra da doğum iznine gelecekti. Dün babası hissetmiş galiba. Cep telefonu ile aramış ama ulaşamamış. Ondan sonra zaten askerler şehit olduğu haberini getirmişler. Bir şekilde bu terör bitsin istiyoruz artık. Gerekirse bizde askere gidelim. Yeter ki bizim çocuklarımız ölmesin" dedi.

"ÇOCUKLARIN SANA LAYIK OLARAK YEŞİTECEK"

Helikopter ile Doğanhisar'a oradan da cenaze aracıyla Deştiğin mahallesine getirilen Şehit Taştiken'in Türk bayrağına sarılı tabutu babasının evinin önünde helallik alındıktan sonra cenaze törenin düzenleneceği Anıt Meydanı'na getirildi.

Hamile olan Eşi Ayşe Taştiken de ambulansla meydana getirilirken, cenaze törenini ambulansın içerisinde bekledi. Şehidin naşı cenaze arabasından indirildikten sonra Türk Bayrağına sarılı tabutunun başına gelerek sarılan eşi Ayşe Tastiken, "Hakkımızı helal ettik sana. Çocuklarına gözüm gibi bakacağım. Gözün arkada kalmasın. Çocukların sana layık olarak yetişecek. Hakkını helal et. Ben de sana layık olarak kalacağım." diye gözyaşı döktü. Şehit oğlunun fotoğrafına sarılan baba Ahmet Taştiken de 'Dursunum ben seni izne bekliyordum. Böyle mi gelecektin" diyerek ağladı. Oğlunun tabutunun yanında oturan Şehidin annesi Rukiye Taştiken de "Ben ağladım başka analar ağlamasın. Düşanların kökü kazınsın" diyerek feryat etti.

KURTULMUŞ'UN DA KATILDIĞI TÖRENLE TOPRAĞA VERİLDİ

Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un yanı sıra ailesi, akrabaları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenaze töreni için meydana gelen Kurtulmuş, şehidin babası Ahmet Taştiken'e yakınlarına başsağlığı diledi. Şehit Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken Ulu Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra tekbir sesleri arasında mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya - Şehit Astsubay 10 Gün Sonra İkinci Kez Baba Olacaktı - Son Dakika


Advertisement