Konya Şehit Emniyet Müdürü Çeken?in Konya'daki Babasının Evinde Yas - Son Dakika
Güncel

Konya Şehit Emniyet Müdürü Çeken?in Konya'daki Babasının Evinde Yas

Konya Şehit Emniyet Müdürü Çeken?in Konya\'daki Babasının Evinde Yas

Şehit Emniyet Müdürü Çeken'in Konya'daki babasının evinde yas İSTANBUL Sultanbeyli'de dün gece Fatih Polis Merkezi'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından bugün sabah olay yerinde inceleme yapan polis ekiplerine teröristlerce açılan ateş sonucu çıkan çatışmada İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit oldu.

10.08.2015 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit Emniyet Müdürü Çeken'in Konya'daki babasının evinde yas

İSTANBUL Sultanbeyli'de dün gece Fatih Polis Merkezi'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından bugün sabah olay yerinde inceleme yapan polis ekiplerine teröristlerce açılan ateş sonucu çıkan çatışmada İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit oldu. Çeken'in şehit olduğu haberi memleketi Konya'daki ailesini yasa boğdu.

BABA OCAĞINDA YAS

Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'ne 9 kilometre uzaklıktaki Gemecik Mahallesi'nde oturan şehit Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in baba ocağını ziyaret eden Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer, ve beraberindeki heyet emekli polis memuru olan babası Mehmet ve annesi Huriye Çeken'e baş sağlığı diledi. Şehit Polis Çeken'in ailesinin evine Türk bayrakları asıldı. Şehit Polis Çeken'in yakınları göz yaşlarına boğulurken, amcası Nezir Çeken, yeğeninin şehit olduğu haberini televizyondaki haberlerden öğrendiklerini söyledi. İstanbul'da yaşanan çatışmaları televizyondan takip ettiklerini dile getiren amca Çeken, "Sabah televizyonu açtığımda alt yazıda yeğenimin ismini gördüm ve şehit olduğunu öğrendim. Şehit olduğu haberini öğrendikten sonra şoka girdik. En son geçtiğimiz Perşembe günü konuşmuştuk. Kendisinin iyi olduğunu söylüyordu." dedi.

ŞEHİT HABERİNİ HABERLERDEN ÖĞRENDİ

Evli ve 2 çocuk babası olan şehit müdür Çeken'in Dişhekimi eşi Kübra Çeken de tatil için geldiği Konya'da eşinin şehit olduğu haberini aldı. 8 yaşındaki Leyla ve 3 yaşındaki Cevdet isimli çocukları ile birlikte tatil için geldiği Merkez Selçuklu İlçesi Şeyh Şamil Mahallesi Elifkent Siteleri'nde oturan annesi İpek Polsu'nun evinde televizyonda haberleri seyrederken eşinin şehit olduğu haberini alan Kübra Çeken gözyaşlarına boğuldu. Kübra Çeken yakınları tarafından sakinleştirildi. Siteye de Türk Bayrağı asıldı.

Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in şehit olmasının ardından babası Mehmet Çeken ile eşi Kübra ve çocuklarının düzenlenecek tören için İstanbul'a gittikleri öğrenildi.

ÖRNEK EMNİYET MÜDÜRÜ

Diğer taraftan Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde 2008 yılında Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı öğrenilen Beyazıt Çeken'in görev yaptığı dönem içerisinde vatandaşın büyük sevgisini kazandığı öğrenildi. İlçeye bağlı haberlerin verildiği 'Solhan.net' isimli internet sitesinde 'Mütevazi Emniyet Müdürü' başlığıyla Çeken ile ilgili verilen haberde halkla ilişkileri ile vatandaşın takdiri ve sevgisini kazandığı vurgulandı. Haberde, Emniyet Müdürü Çeken'in yaklaşımının kurumlar arası diyalog ve halkla ilişkiler adına diğer kurum amirlerine de örnek olmasını istenirken, ??Daha önce ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne işimiz düştüğü zaman bile gitmek istemezdik. Ancak Beyazıt Çeken döneminde emniyet müdürlüğüne bakış açımız değişti. Müdürümüze, bizlere karşı bu sıcak tavrından dolayı teşekkür ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Şehit Emniyet Müdürü Beyazıt Çeken'in İstanbul'da düzenlenecek olan törenin ardından yarın öğle namazından sonra memleketi olan Cihanbeyli'de toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya Şehit Emniyet Müdürü Çeken?in Konya'daki Babasının Evinde Yas - Son Dakika


Advertisement