Konya Şehit Şube Müdürü Çeken Memleketi Konya?da Son Yolculuğuna Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Konya Şehit Şube Müdürü Çeken Memleketi Konya?da Son Yolculuğuna Uğurladı

Konya Şehit Şube Müdürü Çeken Memleketi Konya?da Son Yolculuğuna Uğurladı

Şehit Şube Müdürü Çeken memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurladı İSTANBUL Sultanbeyli'de Fatih Polis Merkezi'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından olay yerinde inceleme yapan polis ekiplerine teröristlerce açılan ateş sonucu çıkan çatışmada şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken, memleketi olan Konya'da İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk ve Adalet Bakanı Kenan İpek'in de katıldığı törenin adından toprağa verildi.

11.08.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit Şube Müdürü Çeken memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurladı

İSTANBUL Sultanbeyli'de Fatih Polis Merkezi'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından olay yerinde inceleme yapan polis ekiplerine teröristlerce açılan ateş sonucu çıkan çatışmada şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken, memleketi olan Konya'da İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk ve Adalet Bakanı Kenan İpek'in de katıldığı törenin adından toprağa verildi.

Dün akşam saatlerinde uçakla Konya'ya getirilen evli ve 2 çocuk babası Emniyet Müdürü Beyazıt Çeken naşı Beyhekim Devlet Hastanesi morguna konuldu. Bugün memleketi olan Cihanbeyli İlçesi'nde defnedilmesi planlanan şehit polis müdürünün ailesinin aldığı karar üzerine cenazenin Konya'da defnedilmesine karar verildi.

TEDBİR ALMASINI İSTEMİŞTİM

Sabah saatlerinde Beyhekim Devlet Hastanesi önüne gelen gelen vatandaşlar ve polis eşleri, ellerinde Türk bayraklarıyla "Polise uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganları attı. Emekli polis memuru olan babası Mehmet Çeken de akrabaları ile birlikte hastane bahçesinde taziyeleri kabul etti. Oğluyla birkaç gün önce cep telefonuyla görüştüğünü ve dikkatli olması için uyardığını anlatan baba Mehmet Çeken, "En son görüştüğümüz de nasıl olduğunu sordum ve kendisine tedbir almasını istedim. Teyakkuzda ol dedim. 'Tamam baba' dedi. Kendim polis olduğu için polislerin sıkıntısını biliyorum. Ama takdiri ilahi. Kader böyleymiş. Acımız büyük. Oğlum daha genç yaşta şehitlik mertebesine yükseldi, vatan sağ olsun.?? dedi.

TÜRK-KÜRT KARDEŞLİĞİNİ KİMSE BOZAMAYACAK

Şehit Polis Müdürünün amcası Mahmut Çeken de gerçekleştirilen saldırının Türk-Kürt kardeşliğini bozmak için yapıldığını söyledi. Bu kardeşliğin kesinlikle bozulamayacağını ifade eden Mahmut Çeken, "Özellikle Cihanbeylili olması seçilmiştir. Buradaki insanları görüyorsunuz. Yarısı Türk yarısı Kürt'tür. Hepimiz Türk-Kürt olarak birbirimizle kaynaşmışız. Bu vatana hainlik yapmak isteyenler, bu vatana bölücülük yapmak isteyenler, bu kardeşliği kesinlikle bozamayacaktır. Bizim kardeşliğimiz şehidin annesi Kürt babası Türk'tür. Biz birbirimize kenetlenmiş insanlarız. Bunların özellikle bu Cihanbeyli'ni seçmesi Kürt kardeşliğine sıkılan bir kurşun olarak görülmelidir. Ama bu oyun tutmayacak, bu plan tutmayacak. Bu insanlar birbirine düşmeyecek."

HELALLİK İSTENDİ

Daha sonra şehit polis müdürü Beyazıt Çeken'in cenazesi ambulansla Beyhekim Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınarak kayınvalidesi İpek Poslu'nun Selçuklu İlçesi Elitkent Siteleri'nde bulunan evinin önüne getirildi. Türk bayrakları ile donatılan site bahçesine giren ambulans evin önünde bekletilirken dua okundu ve helallik istendi. Dua okunurken ambulansın yanına gelen şehit polis müdürü Beyazıt Çeken'in eşi Dişhekimi Kübra Çeken'in güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Bir yakının kucağında bekleyen oğlu 3 yaşındaki Cevdet'in hiçbir şeyden habersiz çevresindekilere bakması dikkat çekti.

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Şehit Beyazıt Çeken için öğle namazının ardından Musalla Mezarlığı içindeki tarihi Namazgah'ta cenaze namazı kılındı. Burada düzenlenen törene İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk ve Adalet Bakanı Kenan İpek'in yanı sıra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan, Konya Valisi Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, ailesi, silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazına katılan şehitin bir yakının Türk Bayrağı'na sarılı tabutun başında nöbet bekleyen polislerin terini silmesi dikkat çekti. Yakınlarının göz yaşlarını tutamadığı cenaze namazının ardından omuzlara alınan şehit Beyazıt Çeken Türk Bayrağı'na sarılı tabutu Musalla Mezarlığı içerisinde bulunan şehitliğe getirildi. Oğlunun tabutuna son kez dokunan baba Mehmet Çeken de tekbir sesleri eşliğinde son yolculuğuna uğurladı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından şehit polis müdürü Beyazıt Çeken toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya Şehit Şube Müdürü Çeken Memleketi Konya?da Son Yolculuğuna Uğurladı - Son Dakika


Advertisement