Konya Şehit Uzman Çavuş Kaya'nın Cenazesi 5 Bin Kişi Tarafından Uğurlandı 1- - Son Dakika
Güncel

Konya Şehit Uzman Çavuş Kaya'nın Cenazesi 5 Bin Kişi Tarafından Uğurlandı 1-

Konya Şehit Uzman Çavuş Kaya\'nın Cenazesi 5 Bin Kişi Tarafından Uğurlandı 1-

Şehit Uzman Çavuş Kaya'nın cenazesi 5 bin kişi tarafından uğurlandıMARDİN'in Kızıltepe ile Derik ilçesi arasında asker ve korucuları taşıyan sivil plakalı minibüsün geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerin daha önce yola yerleştirdikleri patlayıcının infilak ettirilmesi üzerine şehit olan 4 askerden 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Enes Kaya'nın cenazesi memleketi Konya'nın Ilgın İlçesi'ne bağlı Beykonak Mahallesi'nde yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

27.09.2016 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit Uzman Çavuş Kaya'nın cenazesi 5 bin kişi tarafından uğurlandı

MARDİN'in Kızıltepe ile Derik ilçesi arasında asker ve korucuları taşıyan sivil plakalı minibüsün geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerin daha önce yola yerleştirdikleri patlayıcının infilak ettirilmesi üzerine şehit olan 4 askerden 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Enes Kaya'nın cenazesi memleketi Konya'nın Ilgın İlçesi'ne bağlı Beykonak Mahallesi'nde yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Enes Kaya'nın cenazesi, Mardin'de düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Konya'ya getirildi. Şehit Kaya'nın cenazesi, Konya Havalimanı'nda Konya Valisi Yakup Canbolat, ailesi, yakınları, askerler ve diğer protokol tarafından karşılandı. Bekar olan şehit Kaya'nın cenazesi daha sonra karayoluyla askeri ve dini törenin yapılacağı Ilgın İlçesi Beykonak Mahallesi'ne götürüldü.

Şehit Kaya'nın Türk bayrağına sarılı naaşı tören alına getirildikten sonra annesi Gülcan ve kız kardeşleri Şükran ve Nazik Kaya, tabuta sarılıp ağladı.

ŞEHİDİN KIZ KARDEŞİ: "AĞABEYİM AĞLAMAMIZI İSTEMEZDİ Kİ"

Şehit Kaya'nın 16 yaşındaki kız kardeşi Nazik Kaya, annesini Gülcan Kaya'yı, ağlamaması konusunda uyararak, "Abim, ağlamayacağız. Anne sakın ağlama. Ağabeyim ağlamamızı istemezdi ki. Yapma anne ağlama bak. Ağabeyim gelmiş."dedi. Tabuta sarılıp gözyaşlarına hakim olamayan anne Gülcan Kaya da, "Oğlum ben sana böyle mi sarılacaktım. Oğlum niye bırakıp gittin."dedi.

Törene Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Partili Konya Milletvekilleri Hacı Ahmet Özdemir, Hüsniye Erdoğan, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, askerler, ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

"OĞLUM BEN NE YAPACAĞIM SENSİZ"

Kılınan cenaze namazının ardından oğlunun tabutuna sarılan baba Şükrü Kaya, "Oğlum ben ne yapacağım sensiz."dedi. Şehit Kaya'nın cenazesi, daha sonra belde mezarlığına defnedildi.

DUVARA TÜRK BAYRAĞINI ŞEHİT KAYA, BOYAMIŞ

Şehit Enes Kaya'nın daha önce düğünlerde yemek pişiren aşçıların yanında çalıştığı ve 2014 yılında uzman çavuşluğu başladığı belirtildi. Şehit Kaya'nın uzman çavuşluk sınavını kazandıktan sonrada yayladaki evlerinin bahçesinde bulunan ve müştemilat olarak kullanılan binan duvarına ay yıldızlı Türk bayrağını boyadığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya Şehit Uzman Çavuş Kaya'nın Cenazesi 5 Bin Kişi Tarafından Uğurlandı 1- - Son Dakika


Advertisement