Konya Spinal Günleri Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Konya Spinal Günleri Toplantısı Yapıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı ile Türk Nöroşirürji Derneği tarafından organize edilen Konya Spinal Günleri ikinci dönem dördüncü toplantısı gerçekleştirildi.

22.02.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı ile Türk Nöroşirürji Derneği tarafından organize edilen Konya Spinal Günleri ikinci dönem dördüncü toplantısı gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, toplantının açılışında konuşan Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Kalkan, günümüzde tıbbi teknolojinin hızla geliştiğini belirterek, her 5 yılda bir tüm tıbbi bilgiler ve tıp teknolojisinin tamamen yenilendiğini, yepyeni tıbbi cihazlar ve ameliyat yöntemlerinin devreye girdiğini ifade etti.

Celal Bayar Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Temiz de "Spinal implantlar: dünü, bugünü, yarını" konulu bir sunum yaptı.

Son zamanların hareketli ortamında omurga ve omurilik travmaları, dejeneratif omurga hastalıkları, bel ve boyun fıtıkları, bel ve boyun kaymaları, omurga ve omurilik tümörleri, doğumsal omurga ve omurilik hastalıkları nedeniyle çok çeşitli implantların ameliyatlarda kullanıldığını ifade eden Temiz, halk arasında platin veya vida olarak tabir edilen spinal implantlar ve protezler hakkında bilgi verdi.

İnteraktif bir ortamda gerçekleştirilen toplantıda, Konya bölgesindeki beyin cerrahları ve diğer ilgili branşlardan uzmanlar konuyla ilgili yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini tartıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya Spinal Günleri Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement