Konya, Türkiye'nin Veri Depolama Merkezi Oluyor - Son Dakika
Yerel

Konya, Türkiye'nin Veri Depolama Merkezi Oluyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın, Türkiye'nin veri depolama merkezi ve veri başkenti olacağını söyledi.

05.05.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın, Türkiye'nin veri depolama merkezi ve veri başkenti olacağını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe meclisi toplantılarına Ahırlı, Yalıhüyük, Sarayönü ve Seydişehir'de devam etti.

İlk olarak AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ile Ahırlı'nın Akkise Mahallesi'nde yol çalışmalarını başlatan ve Büyükşehir Belediyesince restore edilmekte olan Cuma Camisi'ndeki çalışmaları inceleyen Akyürek, daha sonra Ahırlı, Yalıhüyük ve Seydişehir'de meclis üyeleri, muhtarlar ve davetlilerle bir araya geldi.

Gittiği tüm ilçelerde ana cadde düzenleme çalışması başlatan Akyürek, Ahırlı, Yalıhüyük ve Seydişehir'de de ana cadde düzenlemelerini dualarla başlattı.

Akyürek, programı kapsamında Seydişehir'deki KOMEK Şubesi'nin de açılışını gerçekleştirdi. Akyürek, Sarayönü ilçesinde ise Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılı içerisinde  yapılacak yatırımların müjdesini verdi.

Akyürek, konuşmasında ilçe merkezlerinde tarihi eserlerin korunması ve restorasyonunu yaparak gelecek kuşaklara aktarmak için de çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Seydişehir'de özel bir çalışma yapacaklarını belirten Akyürek, Seyyid Harun Veli Türbesi çevresinde 3 etaptan oluşan bir çalışmayla Konya'nın manevi merkezi olması yapısını daha da güçlendireceklerini ifade etti.

"Konya, Türkiye'nin veri depolama merkezi ve veri başkenti olacak. Türkiye'deki tüm kamu kurumlarının kayıtları, devletin verilerinin tamamı Konya'da yapılacak olan, adeta yeni bir hükümet binası gibi, veri ve belgeye dayalı bir yönetim merkezinde tutulacak" diyen Akyürek, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ile Şehir Konağı'nın protokolünü imzaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya, Türkiye'nin Veri Depolama Merkezi Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement