'Şefkat Tepe' Dizisi Yasağına, Yürütmeyi Dururma Kararı - Son Dakika
Güncel

'Şefkat Tepe' Dizisi Yasağına, Yürütmeyi Dururma Kararı

\'Şefkat Tepe\' Dizisi Yasağına, Yürütmeyi Dururma Kararı

Konya Valiliği, 19 Şubat 2014 tarihinde, 'Şefkat Tepe' dizisinin il merkezi ve ilçelerindeki çekimler için daha önceden verilen iznin iptal etmişti.

28.02.2014 19:17  Güncelleme: 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Valiliği, 19 Şubat 2014 tarihinde, 'Şefkat Tepe' dizisinin il merkezi ve ilçelerindeki çekimler için daha önceden verilen iznin iptal etmişti. Valilik, gerekçe olarak da İl Kültür Müdürlüğü tarafından Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamına giren mekanlarda yapılan çekimlerin Müze Müdürlüğü'ne önceden bilgi verilmemesi ayrıca ilgili mekanlarda temizlik ve tamirat gibi çalışmaların müze uzmanı denetiminde yapılmamasının yanı sıra 25 Ocak'ta yayınlanan bölümde Hz. Muhammed'e ilişkin görüntülerin yazılı ve görsel basında tepkilere neden olması yönündeki kararı gösterildi.

Konya Valiliği'nin kararının artından Samanyolu TV ve dizinin yapımcı şirketi Ser Film, Konya 2'nci İdare Mahkemesi'nde başvurdu. YÜRÜTMENİN DURDURULMASI Konya 2'nci İdare Mahkemesi de 21 Şubat 2104 tarihinde, "Dava konusu işlemin dizinin çekim izni onayının iptal edilmesini ve dizi çekimlerinin durdurulmasına ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle, olayın niteliğine ve davanın durumuna göre davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar, dava konusu işlemin yütürmesinin durdurulmasına, 2577 sayılı, İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20'nci maddesi gereğince savunma ve ara kararı süresinin 15 gün olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verilmiştir" kararını aldı.

"DİZİ ÇEKİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR"

Kentin farklı noktalarında çekimleri devam eden dizi bugün eski kunduracılar çarşısında gerçekleşti. Dizinin yönetmeni Engin Koç, Valiliğin dizi çekimiyle ilgili aldığı kararın, sadece ören yerleri ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamındaki alanlar için geçerli olduğunu, ancak İdare Mahkemesi tarafından da 'yürütmenin durdurulması' kararının alındığını söyledi. Çekimlerin Konya'nın farklı bölgelerinde devam ettiğini ifade eden Koç, "Özel mülklerde, fabrikalarda, sahibinden izin aldığımız işyerlerinde çekimlerimiz devam ediyor. Valilik kararı hakkında, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Dağlarda, taşlarda, çekimlerimizi sürdürüyoruz. Bizim bir sıkıntımız yok" dedi.

25 Ocak'ta yayınlanan bölümde Hz. Muhammed'e ilişkin görüntülere de açıklık getiren Koç, şunları söyledi:

"Peygamber efendimizin sahnesiyle ilgili bazı kamuoyunda, bizim peygamber efendimize hakaret ettiği söylendi. Buna halk nezdinde itibar olmadı. Reytinglerde düşüş olmadı. Peygamber efendimize hakaret edecek hiçbir söylemlerde bulunmadık. Senaryolarımız da ilahiyatçılar tarafından gözden geçirilerek bize gönderiliyor. Şefkat Tepe, kendi gününde hala en çok izlenen dizi. Valiliğin verdiği karar da, halkımız tarafından kabul görmedi. Valiliğin verdiği kararda da hiçbir haklı bulunan tarafı yok. Ören yerlerini kirli bıraktığımız söyleniyor. Bunun üzerine bir yasaklama kararı aldılar. 7 yıldır oralarda çekim yapıyoruz ve gittiğimiz yerleri temiz bırakıyoruz. Ayrıca Konya halkına da gittiğimiz yerleri tanıttık."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Şefkat Tepe' Dizisi Yasağına, Yürütmeyi Dururma Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu
    20:00 Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu

    Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki 7. sınıf öğrencisi Harun Aydemir, sıfır atıktan yaptığı kedi evi ile Atıktan Sanata İleri Dönüşüm yarışmasında Isparta birincisi oldu. Aydemir, projenin amacının atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

  • Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın
    19:58 Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın

    Tekirdağ Çorlu'da bulunan bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de görüldü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor.

  • Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
    19:57 Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 mahallede düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve para ele geçirdi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 3 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı
    19:55 Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı

    Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. İşçiler bugün de iş bırakma eylemlerine devam etti ve firma yetkililerinin de olduğu bazı araçları taşladı.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak
    19:51 TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak

    Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun mide ilaçlarına ilişkin kararıyla ilgili, 'Tasarruf amacı ile yapıldığı iddia edilen bu uygulamalar, eşdeğer ilaç uygulamasını, dolayısıyla da eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak yanlış uygulamalardır' dedi.


Advertisement