Konya Valisi Muammer Erol Derbent'te - Son Dakika
Yerel

Konya Valisi Muammer Erol Derbent'te

Konya Valisi Muammer Erol Derbent\'te

Konya Valisi Muammer Erol, Konya’nın Derbent ilçesine ziyaret gerçekleştirdi.

24.06.2014 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Valisi Muammer Erol, Konya'nın Derbent ilçesine ziyaret gerçekleştirdi.

Vali Erol, önce Derbent Kaymakamlığı'nı ardından Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Karatay İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de eşlik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konya Valisi Muammer Erol'u Derbent'te misafir etmekten büyük onur duyduklarını belirtti. Vali Erol'a Derbent ilçesi ile ilgili bilgiler aktaran Acar, Konya'nın Kayak Merkezi olması planlanan Derbent Aladağ Kış Sporları Merkezi ile ilgili yürütülen çalışmalarla ilgili de gelişmeleri aktardı. Acar, ilçenin tarımsal üretimi ile ilgili de Vali Erol'a bilgiler verirken, yeşil fasulye üretimi ile adını duyuran Derbent'in son dönemde çilek ve kiraz yetiştiriciliği ile de ön plana çıkmaya başladığını anlattı.

Vali Muammer Erol ise, çok güzel doğal güzelliklere sahip olduğunu ifade ettiği Derbent'in yeşil doku potansiyeli ile Konya'nın sayfiye yeri olması gerektiğini söyledi. İlçede sanayileşmeden ziyade bu yöndeki çalışmaların yoğunluk kazanmasının daha doğru olacağını vurgulayan Vali Erol, kayak merkezi projesinin de gerçekleşmesi ile birlikte ilçenin çehresinin değişeceğini, gelişeceğini belirtti. Erol, ilçedeki yayla evlerinin sayısının artmasının ise Konyalının yönünü Derbent ilçesine doğru çevirmeye yeteceğini de kaydetti.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, ziyaretinin sonunda Vali Muammer Erol'a ilçenin alimlerinden Hasan Tahsin Emiroğlu'nun yazdığı Esbab-ı Nüzul isimli tefsir kitabını hediye etti.

Başkan Acar'a, 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulunan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ile Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da, ziyaret sonrasında karşılıklı olarak birbirlerine plaket ve çeşitli hediyeler verdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya Valisi Muammer Erol Derbent'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement