Babası Öldüğünde 2 Yaşındaydı, Şimdi Kendisi Öldü Çocuğu 2 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Babası Öldüğünde 2 Yaşındaydı, Şimdi Kendisi Öldü Çocuğu 2 Yaşında

Malatya'da düşen 2 savaş uçağında şehit olan 4 pilottan Üsteğmen Zeynel Özbahçeci'nin ölümünde acı tesadüf ortaya çıktı.

25.02.2015 11:34  Güncelleme: 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde dağlık alana düşen iki savaş uçağında şehit olan 4 pilottan Üsteğmen Zeynel Özbahçeci'nin (29) babası Necdet Özbahçeci'nin, kendisi 2 yaşındayken vefat ettiği, annesinin de Ereğli'den ayrıldığı ve Manisa'da yaşadığı öğrenildi. Şehidin Ereğli'de bulunan babaannesi Hüsnüşah Özbahçeci'nin ise 6 gün önce hayatını kaybettiği, şehit pilotun Ereğli'ye gelerek babaannesinin cenazesine katıldığı belirtildi.



"BENDEN 3-4 KERE HELALLİK İSTEDİ"

Vefat eden babaannesinin evinde taziyeleri kabul eden şehidin halasının eşi Duran Fidancı şehidin babaannesinin vefatı dolayısıyla geldiği Ereğli'den 2 gün önce ayrıldığını söyledi. Fidancı, "Cumartesi günü Malatya'ya yolcu ettik. Benden üç, dört kere helallik istedi. Babası öldüğünde kendisi 2 yaşındaydı, şimdi kendisi öldü çocuğu 2 yaşında" dedi. Şehidin halası Fatma Fidancı ise, yeğeninin fotoğrafını protokol mensuplarına göstererek, "İşte benim yavrum bu" şeklinde konuştu.

Akçadağ ilçesinde dün iki savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan 4 pilot için görev yerleri Malatya 7.Ana Jet Üs Komutanlığı'nda askeri uğurlama töreni düzenlendi. 7. Jet Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Aydemir Taşcı, Komutanlığı "Kahramanlık Üssü" olarak nitelendirdi. Şehit pilotların naaşı, Malatya'da düzenlenen askeri törenin ardından memleketlerine gönderildi.

GENELKURMAY BAŞKANI VE MİLLİ SAVUNMA BAKANI DA KATILDI

Törene, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Kuvvet Komutanları, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile çok sayıda askeri erkan ve şehit yakınları katıldı.



Akçadağ'da dün iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer ile Hava Pilot üsteğmenler Osman Onur Özkaya, Zeynel Özgür Özbahçeci ve Yasin Atalay için Malatya Havalimanında tören düzenlendi. Pilotların Türk bayrağına sarılı cenazesi, Malatya Büyükşehir Belediyesine ait cenaze araçlarıyla tören alanına getirildi.

Şehitlerin naaşının katafalka konulmasının ardından aile bireyleri, tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Rahatsızlanan aile bireylerine, alanda hazır bulundurulan ambulanslarda sağlık ekiplerince müdahale edildi.

"KAHRAMANLIK ÜSSÜ"

Törene, pilotların aileleri ve yakınlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile kuvvet komutanları da katıldı. Törende konuşan 7. Jet Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Aydemir Taşcı, Komutanlığı "Kahramanlık Üssü" olarak nitelendirerek, Üssün kahramanlık paresini Kıbrıs Barış Harekatında, iç ve dış harekatlardaki başarılı görevlerle aldığını söyledi. Kahramanlığın ruhun bedene galip gelmesi olduğunu dile getiren Taşcı, 4 pilotun bu uğurda gerçek savaşta yapmaları gerekenlerin provasını yaparken şehit düştüğünü belirtti.

"EMANETİNİZ EMANETİMİZDİR"

Şehit pilotların isimlerini sayan Taşcı, "Sizler gibi birer kahraman olabilmek için emanetiniz olan bayrağı daima göklerde dalgalandıracağız. Emanetiniz emanetimizdir" dedi.

CENAZELERİ MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Malatya Müftüsü Ümit Çimen'in dua okumasının ardından şehit pilotların cenazesi, askeri uçakla memleketlerine gönderildi. Şehitlerden Sezer'in cenazesinin Eskişehir'e, Özbahçeci'nin naaşının Konya'ya, Atalay'ın cenazesinin İstanbul'a ve Özkaya'nın naaşının İzmir'e gönderildiği belirtildi.


Babası Öldüğünde 2 Yaşındaydı, Şimdi Kendisi Öldü Çocuğu 2 Yaşında
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Babası Öldüğünde 2 Yaşındaydı, Şimdi Kendisi Öldü Çocuğu 2 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • DİLEK ECEOĞLU: Allahtan rahmet ailesine sabır diliyorum 12 1 Yanıtla
  • halilurrahman: Allah rahmet eylesin RABBİM şefaatine nail eylesin 9 2 Yanıtla
  • MALTYA'LI: BU TOPRAKLAR DA YAŞAYIN. ŞEHİT OLAN PİLOTLARA RAHMET DİLEMEK YERİNE, İNSAN OLDUĞUNUZA ŞÜPHECE BAKILACAK YORUMLAR YAPIN VE YAPANLARA ONAY VERİN. HAYVAN DAHİ SAYGILI OLUR. 7 0 Yanıtla
  • bir insan sadece herkez gibi: allahtan ramet ailesine sabır diliyorum ve lütven yorum yapanlar hepimiz insanız burda yada yüz yüzede olsa çirkin sözler hoşdeğil kimse etnik kimliğiyle yargılan masın cenabı allah af etsin günahlarımızı ben ve çoğu vijdanı olan ne şimdi nede bundan önceki bütün ölen şehitlerimiz için üzülmemesi elde değil burdan yorum yapanlar lütven kalbinizi sevgiyle doldurun Benim ailem alevi ama ben bu kürt bu sunni bu şafi diye uzar gider ayrım yapmadanbu türkiye değil sadece bu dünya herkezin tekrar herkeze hayırlı ve sağlıklı yaşam dilerim ramet eylesin rabbim mekanları cennet olsun 1 0 Yanıtla
  • Mardinli: sehit namirin 0 1 Yanıtla
  • VANLI IMAM: UYANIN MUSLUMANLAR DINIMIZDE IRKCILIK HARAMDIR ALLAH CC ÖLEN BUTTÜN MÜSLÚMAN KARDEŞ LERIMIZE RAHMET ETSIN BU KARDEŞLERIMIZEDE ARDLARINDA KALAN AILELERINEDE SABIRLAR IHSAN ETSIN 1 0 Yanıtla
  • mine mutlu: allah tüm yakınlarına sabır ihsan etsin aminnnnn. . . . 0 0 Yanıtla
  • mine mutlu: şehitler olmezzzz şehitlerimizin yakınlarına baş sağlığı diliyorummmmmm 0 0 Yanıtla

Advertisement