Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek'ten, Alevilere İftar - Son Dakika
Yerel

Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek'ten, Alevilere İftar

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muharrem ayı dolayısıyla Aleviler Kültür Derneği Konyaaltı Şubesi üyeleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

20.10.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muharrem ayı dolayısıyla Aleviler Kültür Derneği Konyaaltı Şubesi üyeleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muharrem ayının başlamasıyla birlikte matem orucu tutan Aleviler ile iftar yemeğinde buluştu. Yemeğe, Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şube Başkanı Tahsin Akpınar, CHP Antalya Milletvekili ve milletvekili adayı Niyazi Nefi Kara ile Konyaaltı Belelediyesi CHP Meclis Üyeleri İlhan Buğdaycı, Ruhi Beşiktaş, Ayhan Abay, Şafak Otuzaltı, Fatma Durmuş, Nail Avcı, Hacet Kavak ve Ali Polat'ta katıldı.

İftar yemeği öncesi Alevi Dedesi Ali Rıza Erkan dualar okudu. Muharrem ayının önemine değinen Erdem, birlik-beraberlik mesajı verdi.

Düzenlenen iftar yemeğine ilişkin değerlendirme yapan Başkan Muhittin Böcek, şunları söyledi; "Muharrem ayı dolaysıyla Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldik. Şehrullahi'l-Muharrem olarak bilinen 'Allah'ın ayı Muharrem' ilahi bereket ve feyzin, bolluğun ayıdır. Bu ay aynı zamanda Alevilerin matem ayı olarak da bilinir. Bütün Aleviler için yas ayıdır. 10 Ekim 680 tarihinde Karbela'da Yezit tarafından öldürülen İmam Hüseyin ve 71 kişi için tutulan oruç aslında bir yas ibadetidir ve İmam Hüseyin şahsında bütün mazlumlara adanır. Her yıl olduğu gibi bu yılda Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi'nin üyeleriyle bu özel günde birlikteyiz."

Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi Başkanı Tahsin Akpınar da kendileri için organize edilen iftar yemeği ve gösterdiği duyarlılıktan dolayı Başkan Muhittin Böcek'e teşekkür etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek'ten, Alevilere İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement