Konyaaltı Kursiyerlerinden Tezhip Sergisi - Son Dakika
Yerel

Konyaaltı Kursiyerlerinden Tezhip Sergisi

Konyaaltı Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı tezhip sanatı ile yapılan "Şah-ı Ezhar, Hilye-i Şerif ve Tılsımlı Gömlekler" sergisi, 1 Nisan'da Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılacak.

28.03.2015 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konyaaltı Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı tezhip sanatı ile yapılan "Şah-ı Ezhar, Hilye-i Şerif ve Tılsımlı Gömlekler" sergisi, 1 Nisan'da Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tezhip Sanatçısı Şenay Bostancı'nın öğrencisi 14 kursiyerin hazırladığı Hazreti Muhammed'i tasfir eden hilye-i şerifler, Osmanlı döneminde sefere giden padişahların üzerlerine giydikleri koruyucu duaların ve çeşitli sembollerin yer aldığı tılsımlı gömlekler düzenlenen sergiyle halkla buluşacak.

Sergide, hat sanatçısı Necmi Atik'in yaptığı Allah'ın 99 isminin yazıldığı, dört tarafında, dört halifenin adı bulunan ve tezhip sanatıyla süslenmiş hilye-i şerif de sergilenen eserler arasında yer alacak.

Şenay Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eserlerin ziyaretçilerden büyük ilgi göreceğine inandığını dile getirdi. Serginin 1 Nisan'da açılacağını belirten Bostancı, "Herkesi, 15 gün açık kalacak sergimizi izlemeye davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konyaaltı Kursiyerlerinden Tezhip Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement