Konyaaltı'nda Aşure Şenliği - Son Dakika
Güncel

Konyaaltı'nda Aşure Şenliği

Konyaaltı\'nda Aşure Şenliği

Antalya'da Konyaaltı Belediyesi ile Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi işbirliğinde aşure şenliği düzenlendi.

08.11.2015 20:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Konyaaltı Belediyesi ile Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi işbirliğinde aşure şenliği düzenlendi. Alevi kültür derneklerinin ortak kararıyla geçen 10 Ekim'de Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 102 kişiye ve tüm barış şehitlerine adanan bu yılki aşure şenliğinde 15 kazan aşure dağıtıldı.

Konyaaltı Kent Meydanı'nda bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen şenliğe yoğun katılım oldu. Binlerce kişinin katıldığı şenlikte Alevi Dedesinin ettirdiği duanın ardından aşurelerin dağıtımına geçildi. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de kazanın başına geçerek kuyruktaki vatandaşlara kepçeyle aşure dağıttı.

ORUÇ TUTARKEN REKLAM YAPMADIK

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, aşurenin Aleviler açısından önemine dikkat çekti. Ali Aktaş, Kerbela katliamının üzerinden 1335 yılın geçtiğini söyledi. Bu katliamın yıldönümünde 12 gün süren yas ve matem orucunu tuttuklarını anlatan Aktaş, 'Biz orucumuzu tuttuk ama kimse oruç tuttuğumuzun farkına varmadı. Sessizce tuttuk. Geldi ve geçti. Çünkü hiç kimsenin haberi olmadı. Gazetelere ilan vermedik. Panolara reklam asmadık. Kimsenin kapısında davul çalmadık. Kimseye niye oruç tutmuyorsun diye hakaret etmedik. Sigara niye içiyorsun demedik. Lokantalarımızı kapatmadık. 5 yıldızlı otellerde oruç açma yemeği vermedik. Bizim oruç açma yemeklerimiz gayet mütevazıdır dedi.

KONYAALTI'NA CEM EVİ

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise kendisinin 1999 seçimlerinden bu yana belediye başkanlığı yaptığını belirterek, çalmadan çaldırmadan hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi. Böcek, Konyaaltı Cemevi'ni de yakında tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.

Konyaaltı'nda 15 kazanlık aşurede 100 kilo buğday, 40 kilo nohut, 40 kilo fasulye, 20 kilo fıstık, 20 kilo fındık, 20 kilo badem, 20 kilo incir, 20 kilo kuru kayısı, 5 kilo susam, 20 kilo üzüm, 50 kilo elma, 5 kilo portakal, 150 kilo şeker, 1 kilo da toz tarçın kullanıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konyaaltı'nda Aşure Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement