Konyaaltı Plajı İçin Proje Yarışması Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Konyaaltı Plajı İçin Proje Yarışması Yapılacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: "Batı Çevre Yolu tamamlandığında büyük bölümü yayalaşmış, sadece buradaki ev ve işyerlerine ulaşabilecek, (kontrollü trafik) dediğimiz belki tek şeritlikten ibaret bir plaj düzenlemesini Antalya’ya kazandıracağız. Hocalarımız, bilim adamlarımız en güzel ve uygulanabilir.

26.09.2014 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Plajı için proje yarışması düzenleneceğini açıkladı.

Türel, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6, 2 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın en uzun plajları arasında yer alan Konyaaltı Sahili'ne bilimadamları ve mimarların seçeceği en güzel projeyi uygulamak istediklerini söyledi.

Konyaaltı Sahili'ni göreve geldikten sonra ücretsiz olarak halkın hizmetine sunduklarına dikkati çeken Türel, şunları söyledi:

"Plajdaki şezlong, şemsiye, tuvalet ve duş gibi ihtiyaçları ücretsiz karşıladık. Hizmetlerimizi anlamakta zorluk çekenler oldu. Hizmetleri çekemeyen bazı vatandaşların şezlong, şemsiyelere kasten zarar verdiklerini tespit ettik. Geçmişte de maalesef benzer davranışlara şahit olmuştuk. Hizmetin hasedi olmaz. Bazılar hasedinden çatlasa da biz milletimiz için bu hizmetleri vermeye devam edeceğiz."

Konyaaltı Sahili'nde Mimarlar Odası ile bir yarışma projesi başlattıklarını anlatan Türel, mimarların harıl harıl proje hazırlığında olduklarını kaydetti. Yarışma projesiyle Konyaaltı Sahili'nin çok daha farklı bir konuma bürüneceğini belirten Türel, "Batı Çevre Yolu tamamlandığında büyük bölümü yayalaşmış, sadece buradaki ev ve işyerlerine ulaşabilecek, (kontrollü trafik) dediğimiz belki tek şeritlikten ibaret bir plaj düzenlemesini Antalya'ya kazandıracağız. Hocalarımız, bilim adamlarımız en güzel ve uygulanabilir projeyi seçecekler" dedi.

Türel, projenin gelecek yıla yetişmesinin güç olduğunu ancak plaj kısmını hayata geçirebileceklerini kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konyaaltı Plajı İçin Proje Yarışması Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement