Konyaaltı Plajında Mavi Bayraklar Tehlikede - Son Dakika
Ekonomi

Konyaaltı Plajında Mavi Bayraklar Tehlikede

Konyaaltı Plajında Mavi Bayraklar Tehlikede

Antalya Belediyesi tarafından tamamı halka açılan 1,5 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı plajı eksiklerinden dolayı mavi bayraklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya.

26.06.2015 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Konyaaltı plajı, boş kulelerinin altı, sahile gelenlerce gölgelik olarak kullanılırken, plaj bu eksiklerinden dolayı mavi bayraklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya.

CANKURTARAN YOK

Büyükşehir Belediyesi tarafından, dünyaca ünlü Konyaaltı plajındaki duş üniteleri, soyunma kabinleri ve güneşlikler yenilendi. Çalışmalar takdir edilirken, boş cankurtaran kuleleri ise tepki görüyor. Plaj şeridi boyunca kimi yerde 200 metre kimi yerde ise 400 metre aralıklarla konumlandırılan cankurtaran kulelerinde görevli olmayınca, sahile gelenlerce gölgelik olarak kullanılmaya başlandı. Plaja gelenler, 7'den 70'e yüzlerce insanın denize girdiği sahilde can kaybı olmadan cankurtaranların göreve başlamasını istiyor.

MAVİ BAYRAK İÇİN CANKURTARAN ŞARTI

Her yıl Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TURÇEV) tarafından yenilenerek dağıtılan mavi bayrakların bu yıl Konyaaltı plajına verilip verilmeyeceği de merak konusu oldu. Mavi bayrak için başvuran plajlar arasında Konyaaltı plajları içindeki üniteler de yer alıyor. Ulusal ve uluslararası jüriden geçer not alan plajlara mavi bayrak veriliyor. Ancak mavi bayrak almanın bir kriteri de cankurtaran bulundurulma zorunluluğu. Henüz mavi bayrakları ve panoları verilmeyen plajların denetim gününe kadar cankurtaran başta olmak üzere diğer mavi bayrak kriterlerini yerine getirmesi gerekiyor.

TURİSTLER DE GÖRÜYOR

2015 yılı mavi bayrak uluslararası jürisinden Konyaaltı plajları 1,2,3,4,5 ve 6 ile Sarısu halk plajı geçer not aldı. Antalya Mavi Baydak Koordinatörlüğü başkanlığında kurulacak denetim ekibi bu plajlarda denetim yaparak mavi bayrak kriterlerini bir kez daha kontrol edecek. Eksikleri bulunan plajlara mavi bayrak verilmeyecek.

KULELERİN İÇİNDE CANKURTARANIN YANI SIRA ÖNEMLİ EŞYALARDA OLMALI

'Mavi Bayraklı Plajlarda Cankurtaran Ünitesi Standartları ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar' başlığı altında belirtilen maddeler, henüz Konyaaltı plajları için uygulanmış değil. Mavi bayrak kriterleri içinde cankurtaran kuleleri ve içindeki teçhizatın neler olacağı açıkça yazılmış durumda.

CANKURTARAN KULESİNDE NELER OLMALI

Mavi bayrak şartlarının arasında bulunan 'Can Güvenliği ve Hizmetler ile ilgili Mavi Bayrak Kriterleri' başlığında cankurtaranların en az gümüş bröveli olmaları ve plaj yoğunluğuna göre sayılarının belirlenmesi gerektiği belirtiliyor. Aynı zamanda, cankurtaran kulesi içinde olması gereken 'Cankurtaran istasyonu, bot, can simidi, megafon, kurtarma kemeri, fırlatma ipi, düdük, dürbün, yüzen omur sedyesi, acil durum telefonu veya telsiz, maske, palet, şnorkel, plaj güvenliğini gösteren uluslar arası standartlarda flamaları ve can kurtaran üniforması da kulelerin içinde yer alması mavi bayrak kriterlerinin olmaz ise olmazı.

CANKURTARAN YOKSA MAVİ BAYRAK DA YOK

Cankurtaran kuleleri teçhizatları, cankurtaranların özellikleri ve kullandıkları eşyalar mavi bayrak kriterlerinin zorunlu tuttuğu unsurlar. Bu hususlar mavi bayrak başvurularında başvuru sahiplerine tebliğ ediliyor. Cankurtaranın halk plajlarında saat 09.00 ile 19.00 arasında mutlaka görev yapması gerekiyor. Bu saat dilimleri içinde cankurtaranın üniformasını giyerek görev yapması gerekiyor. Cankurtaran kuleleri yönetmeliğine ve tebliğlerine uymayan plajlar, uluslararası jüriden geçmiş bile olsa dahi denetim ekipleri tarafından iptal edilebiliyor. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Konyaaltı Plajında Mavi Bayraklar Tehlikede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • servantes: Plajı kapatalım duble yol yapalım... 17 2 Yanıtla
  • Seff: Can kurtaranların hali ortada. Adamlar can kurtaranlık yapıyor ama kendisi Açlıktan ölüyor. Herhalde kimse 35-40 derecenin Altın'da (sezonluk) 10 saat Güneş'in Altın'da 700 tl Maaş ile çalışmaz. 14 0 Yanıtla
  • ZOZAN: plajları kürtler işletsin 2 12 Yanıtla
  • ANTİ AKP: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TE YÜZMEYİ SEVİYORDU ONDAN MI GAREZSİNİZ DENİZLERE PLAJLARA YOKSA DOKUNUYORMU SİZE DENİZ SUYU ÜŞÜYORMUSUNUZ YOKSA HAREMLİK SELAMLIK UYGULAMANIZDAN BELLİ ZATEN NE YAPMAYA ÇALIŞTIĞINIZ DENİZ SUYU DOKUNUYORSA EVİNDEKİ KÜVETE GİR BOŞUNA İŞGAL ETME SAHİL YERLERİNİ KALABALIK ETME ŞİMDİ BU YAZIYA KIZIP DENİZLERİN ÖNÜNE DUVAR DİKMEYESİNİZ... 1 7 Yanıtla
  • adana: 15 yildir konyaaltina giderim, plaji mahveden antalya bb baskanina diyecek sozum yok! 5 3 Yanıtla
  • ANTİ AKP: BEN YAPTIM OLDU İŞTE AK PARTİ ZİHNİYETİ BEN YAPTIM OLDU... 3 3 Yanıtla
  • Ahmet: Konyaaltı na bu nefret neden ? Sayın yetkililer ? 4 1 Yanıtla
  • ANTİ AKP: BU AK PARTİ VAR YA BU AK PARTİ BAHANELER KURARAK BÜTÜN LOKALLERİ KAMPLARI KAPATTI SAHİL ŞERİTLERİNE VE DENİZ KIYILARINA BETON DÖKTÜ NEDEN GAYELERİ BAŞKA MİLLET DENİZE GİREMESİN TEK DERTLERİ İÇKİ İÇİLEN YERLER VE DENİZ KENERLARI ONDAN SONRADA MUHASIR MEDENİYETLERDEN BAHSEDİYOR TAYYİP EFENDİ HAZRETLERİ... 2 3 Yanıtla
  • ANTİ AKP: MUHASIR MEDENİYETLER KİM SEN KİM EY AK PARTİ ÖNCE KAFANIZDAKİ ÖRÜMCEĞİ ÇIKARTINDA SONRA MUHASIR MEDENİYETLERDEN BAHSEDEBİLESİNİZ... 0 4 Yanıtla
  • Menderes TÜREL: Bu işi bir tek ben çözerim :)) 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.


Advertisement