Konyaaltı Sahiline Patlayıcı Yerleştirme Davasında İki Tahliye - Son Dakika
Güncel

Konyaaltı Sahiline Patlayıcı Yerleştirme Davasında İki Tahliye

Antalya'da Konyaaltı sahiline patlayıcı madde yerleştirdiği iddiasıyla tutuklu yargılanan 4 sanıktan 2'si, davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

15.07.2016 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Konyaaltı sahiline patlayıcı madde yerleştirdiği iddiasıyla tutuklu yargılanan 4 sanıktan 2'si, davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Antalya'da 21 Aralık 2015 tarihinde Konyaaltı sahilinde patlayıcı madde yerleştirilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 29 yaşındaki Mehmet Ş.'nin kaldığı eve operasyon düzenlendi. Baskında, Akdeniz Üniversitesi öğrencileri Mehmet Ş., 26 yaşındaki Deniz Y., 23 yaşındaki Şeyhmus Ç. ve 27 yaşındaki Dilan D. gözaltına alındı. Sorgularının ardından mahkeme çıkarılan 4 şüpheli, tutuklandı.

Sanıklardan Mustafa Ş. hakkında, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma', 'genel güvenliği tehlikeye sokma' ve 'resmi belgede sahtecilikten', Deniz Y. ve Şeyhmus Ç. hakkında 'terör örgütü üyesi olmak' ve 'tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak', Dilan D. hakkında ise 'terör örgütü üyesi' olmak suçlarından dava açıldı. Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar, avukatlarıyla katıldı. Duruşmayı çok sayıda sanık yakını da takip etti.

KÜRTÇE SAVUNMA YAPTI

Duruşmada, Kürtçe tercüman eşliğinde ifade veren sanıklardan Mehmet Ş., diğer sanıkları okuldan tanıdığını söyledi. Diğer sanıklarla maddi- manevi ilişkisinin olmadığını söyleyen Mehmet Ş., "Sadece birkaç gün onların evinde kaldım. Bu kişilerin benim yüzümden tutuklu bulunmaları vicdanen beni rahatsız etmektedir. Bu yüzden çok fazla savunma yapamıyorum. Savunma için süre talep ediyorum" dedi.

Mehmet Ş.'yi diğer sanıklarla tanıştırdığı iddia edilen Deniz Y. ise, Mehmet Ş.'nin yaptığı eylemi doğru bulmadığını söyledi. Mehmet Ş.'yi üniversiteden tanıdığını bildiren Deniz Y., "Şeyhmus Ç. benim ev arkadaşımdır. Dilan D. ise eski ev arkadaşım. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Şeyhmus Ç. de savunmasında 2012 yılında Akdeniz Üniversitesi Maliye Bölümü'nü kazandığını ve bu nedenle Antalya'ya geldiğini belirtti. Kalacak yeri olmadığı için önce bir akrabasının yanında, sonra da diğer öğrencilerle ev tuttuğunu anlatan Şeyhmus Ç., bu süreçte birkaç kez ev değiştirdiğini söyledi. Son olarak Deniz Y. ile ev kiraladıklarını anlatan Şeyhmus Ç., "Evimize zaman zaman arkadaşlarımız da gelip kalıyordu. Mehmet Ş.'yi Deniz'in arkadaşı olması nedeniyle tanıdım. Polis bizi gözaltına aldığında şaşırdım. Hiçbir eyleme katılmadım. Örgüt üyeliği suçlamasını da kabul etmiyorum. Ne bir örgüte, ne bir partiye, ne de bir derneğe üyeliğim var. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Dilan D. de 7 aydır suçsuz yere tutuklu bulunduğunu belirterek tahliyesini talep etti. Akdeniz Üniversitesi İngilizce öğretmenliği son sınıf öğrencisi olduğunu kaydeden Dilan D., tutuklu olması nedeniyle mağdur olduğunu söyledi.

Mahkeme, yapılan müzakereden sonra sanıklardan Dilan D. ile Şeyhmus Ç.'nin tahliyesine karar verdi. Diğer iki sanığın ise tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konyaaltı Sahiline Patlayıcı Yerleştirme Davasında İki Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement