Konyalı Şehit Onbaşı Kavalbacak, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Konyalı Şehit Onbaşı Kavalbacak, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Konyalı Şehit Onbaşı Kavalbacak, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Konyalı şehit onbaşı Kavalbacak, son yolculuğuna uğurlandıŞırnak'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında terhisine 1,5 ay kala şehit olan Piyade Onbaşı 21 yaşındaki Hüseyin Kavalbacak, memleketi Konya'nın Seydişehir ilçesi Ketenli Mahallesinde toprağa verildi.

24.08.2016 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konyalı şehit onbaşı Kavalbacak, son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında terhisine 1,5 ay kala şehit olan Piyade Onbaşı 21 yaşındaki Hüseyin Kavalbacak, memleketi Konya'nın Seydişehir ilçesi Ketenli Mahallesinde toprağa verildi.

Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından hava yolu ile Konya'ya gönderilen şehit Piyade Onbaşı 21 yaşındaki Hüseyin Kavalbacak cenazesi havaalanında protokol üyeleri ve askerler tarafından karşılandı. Daha sonra karayoluyla memleketi Seydişehir ilçesi Ketenli Mahallesine gönderildi. Mahalle girişinde şehit Kavalbacak'ı yakınları gözyaşlarıyla karşıladı. Şehit Kavalbacak'ın cenazesi helallik alınmak üzere baba evine getirildi. 1 kız ve 1 erkek olmak üzere 2 kardeşi daha bulunan şehit onbaşı Kavalbacak'ın annesi Hanım Kavalbacak helallik alınırken 'Kara gözlü kuzum' diye ağlayarak oğlunu son yolculuğuna uğurladı. Bu sırada şehidin kız kardeşi Ayşe Kavalbacak da "Ağabeyimi güle oynaya gönderdik. Ağlamayacağız. Güle oynaya karşılayacağız. Asker selamı ile karşılayacağız." dedi. Çiftçilik yaparak ailesinin geçimini sağlayan baba Ali Kavalbacak da ayakta durmakta güçlük çekerken, yakınları tarafından teselli edildi.

Şehit Onbaşı Kavalbacak'ın cenazesi helallik alınmasının ardından namazının kılınacağı mahalle meydanına getirildi. Meydanda şehit Kavalbacak'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutunun başına gelen annesi Hanım ve kız kardeşi Ayşe Kavalbacak, tabuta sarılarak vedalaştı. Bu arada Ayşe Kavalbacak "Ağabey ben kimseyi güldürmeyeceğim. Dik duracağım. Ağlamayacağım' diyerek ağabeyinin fotoğrafını öperken, tabutun başında nöbet tutan asker de gözyaşlarını tutamadı.

Cenaze törenine Konya Valisi Yakup Canbolat, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Ak Parti Konya Milletvekilleri Mehmet Babaoğlu, Uğur kaleli, Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkan Vekili Mevlüt Güray, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Çelik, şehidin yakınları ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Bekar olan şehit Hüseyin Kavalbacak, mahalledeki Büyük Cami'de ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konyalı Şehit Onbaşı Kavalbacak, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement