Kooperatifçilik Kursiyerlerine Sertifika - Son Dakika
Yerel

Kooperatifçilik Kursiyerlerine Sertifika

Kooperatifçilik Kursiyerlerine Sertifika

‘Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı’ çerçevesinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Adana Ticaret İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Programı’nı tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

29.05.2015 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı' çerçevesinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Adana Ticaret İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Programı'nı tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Adana İl Özel İdare toplantı salonunda yapılan törene, Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Naide İnan, Adana İl Ticaret Müdürü Adnan Ekiz, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Söğüt, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve Adana Esnaf ve Sanatkarlar Güney Bölge Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Kazım Barışık ile kursiyerler katıldılar.

Burada konuşan Adana Ticaret İl Müdürü Ekiz, Yüksek Planlama Kurulu tarafından onaylanıp resmi gazetede yayımlanan Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı'nın ilgili bakanlıkların işbirliği ile uygulamaya konulduğunu belirtti. Ekiz, kooperatiflerde başkan, yönetim ve denetim kurullarına seçilebilmek için mutlaka bu kursa katılımın gerektiğini, sertifikaları bulunmayanların bu kurullara iler ki dönemlerde seçilemeyeceklerini bildirdi. Şu ana kadar Adana'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezleri ile beraber 6 kurs düzenlendiğini kaydeden Ekiz, kurs sonunda da 450 kursiyerin belge almaya hak kazandığını söyledi.

Başkan Kazım Barışık ise kooperatifte eğitimin önemine vurgu yaparak, yapılan bu eğitimler ile kooperatifçiliği daha kaliteli ve daha kurumsal hale getireceğini söyledi. Bu eğitimleri çok önemsediklerini ifade eden Barışık, proje kapsamında Adana ESOB Eğitim ve Hizmet binası eğitim salonlarını her zaman bu eğitimlere tahsis etmekte mutluluk duyacaklarını kaydetti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Naide İnan, kooperatiflerin daha da yaygınlaştırılması için uğraş verdiklerini belirtti.

İnan, yapılan çalışmaları slayt eşliğinde katılımcılara paylaştı.

Vali Yardımcısı Yeşil de kooperatif deyince aklına daha önce görev yaptığı yerlerdeki kooperatiflerde yaşanan olumsuzluklar geldiğini dile getirerek, bunun önüne etkin bir denetimin ve eğitimle geçilebileceğini aktardı.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kooperatifçilik Kursiyerlerine Sertifika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement