Köpeğe Tecavüz Davasında Tuhaf Diyalog - Son Dakika
Güncel

Köpeğe Tecavüz Davasında Tuhaf Diyalog

Kağıthane'de bir köpeğe tecavüz edildiğine ilişkin açılan davada hakimin "Kim bu itin sahibi?" şeklindeki sorusu, mahkeme salonunda tartışma yarattı.

27.11.2014 15:03  Güncelleme: 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazi Güven isimli şahsın köpeğine Kağıthane Hamidiye Mahallesi Nar Sokak'ta tecavüz edildiği iddialarına ilişkin açılan davanın görülmesine başlandı. İstanbul 63. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada köpeğin sahibi Gazi Güven ile sanık Hamdi Yalçın hazır bulundu.

"KİM BU İTİN SAHİBİ''

Duruşmanın başlamasıyla birlikte hakim Hacı İbrahim Gözükara'nın "Kim bu itin sahibi'' şeklindeki sorusuna şikayetçi Gazi Güven'in avukatı Yasemin Babayiğit "Biz köpek diyoruz efendim" yanıtını verdi. Hakimin "Siz öyle deyin'' dedi. Mahkeme 'Nilayım' isimli köpeğin sahibi Gazi Güven'in katılma talebi kabul ederek yargılamaya başladı.

"O KİŞİ BEN DEĞİLİM''

Olaya ilişkin ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerindeki kişinin kendisi olmadığını iddia eden sanık Hamdi Yalçın, "O kişi ben değilim, size o kadarını söyleyeceğim'' diyerek savunma yaptı. Hakim bunun üzerine elindeki güvenlik kamerasından alınan fotoğrafları kast ederek "Buradasın işte kamera görüntülerin var'' dedi. Yalçın ifadesinde, "Polisler bana 10 gün kadar önce hafta sonu bir köpeğe çarptığımı söylediler. Ben de o tarihte alkollü olabileceğimi söyledim. Oysa bana yüklenen suç taciz ve tecavüzle alakalıymış. Ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum, o ben değilim" diye konuştu.

"MAHALLEDEKİ KÖPEKLER İNSANLARDAN KAÇMAYA BAŞLADI"

Şikayetçinin avukatı Yasemin Babayiğit olayın yaşanmasının ardından mahalledeki köpeklerin insanlardan kaçmaya başladığını, birçok hayvanın cinsel organında tecavüze dayalı yaralar oluştuğunu kaydetti. Duruşmada daha sonra mahalle sakini Burcu Yatmaz tanık olarak ifade verdi. Köpeğin ağlama sesi ile uyandığını ifade eden tanık Yatmaz, "Sanık Hamdi Yalçın'ı köpeği tutarken gördüm" dedi.

Sanığın daha öncede başka bir köpeğe tecavüz ettiğini iddia eden tanık Yatmaz, "Köpeğin ağlama ve inleme sesleriyle uyandım. Bunun üzerine eşimi uyandırarak evden çıkıp sesin geldiği yere gittik. Dışarı çıktığımızda sanık merdivenlerde oturuyordu. Köpeği de sıkı bir şekilde tutmuştu. 'Ne yapıyorsun' deyince 'Köpeği seviyorum, sevemez miyim' dedi bana. Ben de bu saatte köpek mi sevilir bırak köpeği deyince sonunda köpeği bıraktı ve köpek hızla kaçtı oradan. Sanık alkol kokuyordu ancak bilinci yerindeydi" şeklinde ifade verdi.

Mahkeme sanığın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şube'de fotoğraflarının çekilerek olaya ilişkin görüntülerdeki kişi olup olmadığı konusunda rapor alınmasını isteyerek duruşmayı erteledi.

"İTLE KÖPEKLE UĞRAŞMAYIN''

Duruşmanın ardından adliye önünde şikayetçi Gazi Güven'le birlikte açıklama yapan avukat Yasemin Babayiğit, davanın takipçisi olacaklarını kaydederek duruşmada İstanbul ve Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu'nun müdahil taleplerinin kabul edildiğini belirtti. Bir sonraki duruşmada farklı platformlardan da katılma taleplerinin olacağını söyleyen Babayiğit, "İlk başta hayvana yönelen bu şiddetin daha sonra çocuğa ve kadına da yöneleceğini söylüyoruz. Bu yüzden bu tarz şeylerin önüne geçmek için her zaman takipçisi olacağız'' dedi.

Duruşma salonundan çıktıktan sonra sanık avukatının kendilerine "İtle köpekle çok uğraşmayın, insan haklarının üzerine yönelin'' şeklinde tepki gösterdiğini belirten Babayiğit, "Biz itle köpekle uğraşmıyoruz, yaşam hakkına sahip çıkıyoruz. Her canlının yaşam hakkı olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla bu davanın da sahipli ya da sahipsiz hayvan olunmasına bakılmaksızın bütün hayvanların haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İDDİANAMEDEN

Sanık Hamdi Yalçın'ın "Hayasızca hareketlerde bulunma, Haksız yere sahipsiz hayvanı öldürme, işe yaramayacak hale getirme ve değerini düşürme'' suçlarından 10 aydan 4 yıla kadar hapsi isteniyor.

Köpeğe Tecavüz Davasında Tuhaf Diyalog
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köpeğe Tecavüz Davasında Tuhaf Diyalog - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • Herseyyalan: Bir insanda ar namus şeref yoksa eyer herşey yapar.hemen çamur atmayin devlete hukumete.zaten yagmur hizli yagsa bile direk akp dersiniz.Hic akil yokmu.. 113 11 Yanıtla
  • Ahmet kaya: Eğer şuan rahatça bu yorjmları yapıuosak bu akp hükümetine borçluyuz 47 68 Yanıtla
  • ANTİ SİYONİZM: Roboskide 35 çocuk bombalanarak öldürüldü bu köpek kadar değerleri yoktu. . 25 60 Yanıtla
  • Turabi: Biri ordege digeri essege bir digeri ise kopege hay allah belaniI versin 76 4 Yanıtla
  • enka: pardon ama bu insanlar tavuk yemiyorlar mı? balık yemiyorlar mı. . ?balık ağlarla oltalarla yakalınırken nasıl can çekiştiğini herhes görüyordun, balığın yaşam hakkı yok mu?farenin, böceklerin, kuşların, ineklerin. . . hayvan hakkı denince sadece kedi, köpek mi akla geliyor. . . çok saçma ve dar bir görüş. . . 20 30 Yanıtla
  • Ogan: Bu namusun temizlenmesi lazım evlendirin gitsin.. 36 3 Yanıtla
  • recep: Ülkenin okumuşu acaba okumamaışı olsa ne olurdu. Mahkemede öyle Rabbimin yarattığı canlıyı hakir görerek konuşmak yakışmamış. 22 5 Yanıtla
  • Radamel falcao: Türk olduğuma utanıyorum, hergün bu ülkede buna benzer bi sürü saçma rezil aşşağılık haber, biz okurken utanıyoruz bu adamlar şerefsizlik yaparken utanmıyor arkadaş 20 5 Yanıtla
  • DOKUZUNCUKÖY: Müslüman bir ülkede yaşadığıma inanamıyorum 23 1 Yanıtla
  • Mozo: Anti siyonizm sonuna kadar sana katılıyorum. Bu ülkenin en kara lekelerinden biridir ama nedense yapılan yolsuzlukların sızdırılan paraların ortaya çıkmasın neden olan polisler hapiste yargılayan savcılar hakimlerde el ense hırsıZlarda saraylarda bu ülke böyle işte yazıklar olsun. 10 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement