Köpek Balıklarıyla Dolu Akvaryuma Kadınlar Günü Dalışı - Son Dakika
Güncel

Köpek Balıklarıyla Dolu Akvaryuma Kadınlar Günü Dalışı

Köpek Balıklarıyla Dolu Akvaryuma Kadınlar Günü Dalışı

ANKARA (İHA) – Ankara’da Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla köpek balıklarıyla dolu akvaryuma dalış gerçekleştirdi.

08.03.2015 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (İHA) – Ankara'da Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla köpek balıklarıyla dolu akvaryuma dalış gerçekleştirdi.

Mamak Belediye Başkanı Akgül ve Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen'in dalışı Nata Vega Alışveriş Merkezi'nde bulunan Aqua Vega Akvaryumu'nda gerçekleşti. Dalış öncesi Ercümen, vatandaşlarla küçük bir söyleşi yapıp, hayranları için fotoğraflarını imzaladı. Akgül ise, alışveriş merkezinde bulunan kadınlara kırmızı karanfil dağıttı. Dalış kıyafetlerini giydikten sonra köpek balıklarının ve çeşitli balıkların bulunduğu akvaryuma dalan Akgül ve Ercümen, akvaryumda "Özgecan için" yazılı pankart açtı. Akgül ve Ercümen, daha sonra tüm akvaryumu boydan boya turladı. Akvaryumdan çıkar çıkmaz dalış kıyafetleriyle basın mensuplarının karşısına geçen ikili, kadına şiddete dikkat çekmeyi amaçladıklarını söylediler.

Akgül yaptığı açıklamada, "Bugün Nata Vega Akvaryumu'nda Dünya Kadınlar Günü için buluştuk. Suyun altında nefesimizi tüm kadınlar için tuttuk. Kadına şiddet konusuna ve Özgecan Aslan'a buradan mesaj yollamak istedik. Tüm kalpler bugün bir herhalde, kadın ve erkek diye değil. Dünyadaki şiddeti azaltma yönünde biz de küçük bir etkinlik yapmak istedik. Dalış öncesi yaptığımız söyleşide kadınların birbirlerine ilham vereceği platformlar nasıl oluşturulabilir ve kendi kısa hikayemizden bahsettik. Sonra da birlikte tüm kadınlarımız için köpek balıklarının olduğu havuza daldık" dedi.

Ercümen ise, "Öncelikle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Biraz önce bir dalış gerçekleştirdik ve bence anlamlı bir dalış oldu. Özgecan ile birlikte simgeleşen kadına şiddete olan farkındalığı oluşturma anlamında bir organizasyondu. İçerde gördünüz şiddet olmazken, köpek balığının yanında rahatça gezebildik. Türkiye'de ve dünyada artık kadına ve çocuğa şiddetin gitmesi gerektiğine, bunun bir milat olması gerektiğine inanıyorum. İnşallah bu bir farkındalık oluşturur. Çünkü kadın mutlu olursa toplum da mutlu olur. Kadın huzurlu olursa toplum da huzurlu olur. Kadın umutlu olursa geleceğe daha güvenle bakacağız diye düşünüyorum" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köpek Balıklarıyla Dolu Akvaryuma Kadınlar Günü Dalışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi
    19:04 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi

    Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atıklardan yaptığı ürünler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında sergilendi. Karnavalın ana teması olan karbon ayak iziyle ilgili bilinçlendirme yapılırken, öğrencilerin geri dönüşüm bilincini ve doğa sevgisini aşıladığı belirtildi.

  • Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi
    19:03 Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi

    Alaca Belediyesi, bayar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle yağmur duası etkinliği düzenledi. Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan ile birlikte yağmur duası yaptı.

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı
    18:57 Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

    Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru Semih Çakıllı, Piyale Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kazada ağır yaralanan Çakıllı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze namazına ailesi, yakınları ve zabıta meslektaşları katıldı.


Advertisement