Köpek Yavruları Donarak Öldü - Son Dakika
Güncel

Köpek Yavruları Donarak Öldü

Köpek Yavruları Donarak Öldü

Sibirya soğuklarının etkisini gösterdiği Muş’ta, köpek yavruları donarak öldü.

29.01.2016 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sibirya soğuklarının etkisini gösterdiği Muş'ta, köpek yavruları donarak öldü.

Muş'ta akşam saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altında 30 dereceye düştü. Karaköprü mevkisinde faaliyet gösteren mezbahanenin bulunduğu bölgede 30 köpek yavrusu donarak öldü. Köpek yavrularının donduğunu fark eden vatandaşlar, hayatta kalanlar için ateş yakarak ısıtmaya çalıştı. Soğuktan etkilenen ve inleyen köpeklere sahip çıkan vatandaşlar, yetkililere isyan etti. Kendi imkanları ile ateş yakarak hayvanları ısıtmaya çalıştıklarını belirten Ahmet Demir, "Hayvanlar soğuk karşısında aciz. Bunlara sahip çıkmak gerekiyor" dedi.

Yavru 30 köpeğin öldüğüne şahit olduklarını ifade eden Osman Koç, halen hayvan barınağının yapılmamasının çok acı bir durum olduğunu söyledi. Donarak ölen köpek yavrularına sadece hayvan olarak bakılmaması ve bunların birer canlı olduğunu kaydeden Koç, şöyle konuştu:

"Duyarlı arkadaşların haber vermesi neticesi bu üzücü olaya denk geldik. Şu an itibariyle 25 köpeğin telef olduğuna şahit olduk. Biz bunlara hayvan olarak değil, canlı olarak bakıyoruz. Biraz ciddi bir örnek vermek gerekirse kendi yavrularımız gibi üzüldük. İnşallah bir an önce hayvan barınağı faaliyete girer."

Hayatta kalan yavru köpeklerin acı çekmesine yüreklerinin dayanamadığını vurgulayan Koç, "Gördüğünüz gibi bunların inlemeleri, acı çekmeleri bizi gerçekten çok üzüyor. Bunları hayvan olarak değil normal canlı olarak bakmak zorundayız. Bir an önce yetkililerin buna el atması gerekiyor. Her ne kadar hazır olmasa bile geçicide olsa çözüm üretmek zorundayız" diye konuştu.

Vicdan sahibi tüm insanları donarak ölen köpek yavrularını kurtarmaya davet eden Volkan Bingöl de, "Vicdan sahibi insanları bu hayvanları donmaktan kurtarmaya davet ediyorum. Yeni doğmuş 30-40 tane köpek yavrusu donarak hayatı kaybetti. Biz nasıl insan olarak yaşıyorsak, bu hayvanların da yaşamaya hakkı vardır. Bütün vicdan sahiplerini buraya davet ediyorum, bu durumu görmeye davet ediyorum. Bunun için bütün yetkililerden gereken ne varsa bu hayvanlar için yapılmasını istiyoruz." Her gün sokak köpeklerine yiyecek verdiklerini, ancak hayvan barınağı olmadığını belirten Resul Aktı ise, "Soğuk hava yüzünden 30 ila 40 hayvan telef oldu. Bunları besliyoruz, ama yerleri yok. Soğuktan hayvanlar telef oldu, yazık" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köpek Yavruları Donarak Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement