Kopenhag Fatih Camisindeki Kermese Büyük İlgi - Son Dakika
Kültür Sanat

Kopenhag Fatih Camisindeki Kermese Büyük İlgi

Danimarka İslam Kültür Merkezi'ne bağlı Fatih Camisinde bu yıl onuncusu düzenlenen kermes, Türklerin dışında farklı inanç ve kültürlerden insanların yoğun ilgisiyle devam ediyor.

23.05.2015 22:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka İslam Kültür Merkezi'ne bağlı Fatih Camisinde bu yıl onuncusu düzenlenen kermes, Türklerin dışında farklı inanç ve kültürlerden insanların yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Dün başlayan kermeste kadınların hazırladığı el işlerinin yanı sıra Anadolu mutfağına özgü lezzetler de sergileniyor. Din görevlisi Mustafa Katırcı, Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada,  kermesten elde edilen gelirin kültür merkezindeki yurtta kalan gençlerin ihtiyaçları için kullanılacağını belirterek, "Derneğimiz 35 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteriyor, gerek milli değerlerimiz, gerek dini değerlerimizin yaşatılması için faaliyetlerine devam ediyor. 150 civarında gencimize hizmet veriyoruz ve gençlerimizin eğitime katkıda bulunmak amacıyla bu kermesi düzenliyoruz" diye konuştu.

Katırcı, Danimarkalıların çok ilgi gösterdiğini belirtirken, "Yerel gazeteyle de çalışıyoruz. Derneğimizi tanıtıyoruz, ayrıca Anadolu yemeklerimizi tanıtıyoruz ve bu sene evlere servise de başladık. Kültürümüzü, yemeklerimizi ve camimizi tanıtıyoruz. Güzel bir kaynaşma oluyor. İnsanlar ilgi duyuyorlar" diye konuştu.

Kermes 25 Mayıs akşamı sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kopenhag Fatih Camisindeki Kermese Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement