Köprü Yasağı Kurbanlıkta Fiyat Farkına Neden Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Köprü Yasağı Kurbanlıkta Fiyat Farkına Neden Oldu

Anadolu yakasından Avrupa'ya kurbanlık geçişine izin verilmediği için iki yaka arasında fiyat farkı oluştu.

27.09.2014 11:28  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlık fiyatlarında Avrupa ve Anadolu yakaları arasında fiyat farkı meydanda geldi.

İstanbul'da kurbanlık hayvanların Anadolu yakasından karşı yakaya yasak nedeniyle geçememesi, iki taraf arasında fiyatların farklılık göstermesine neden oluyor.

Avrupa ve Anadolu yakası arasında büyükbaş hayvan fiyatlarında 500 TL kadar fark olduğunu belirten Anadolu yakası satıcıları, hayvanlarını ucuza sattıklarını belirtiyor.

ANADOLU TARAFINDAKİ SATICILAR İSYAN EDİYOR

Pazara getirdiği 41 hayvandan 20'sini satan Selamettin Bekar, "Bu her yıl böyledir. Önce Avrupa yakası mal satacak, sonra Anadolu yakası mal satacak. İlk etapta oraya gider hayvanlar. İnsanlarda bu yüzden ilk oraya giderler, sonra Anadolu tarafına dönüş yaparlar. Bizde şu anda emeğimizin karşılığını henüz alamıyoruz" dedi.

"TRAKYA BÖLGESİ'NDEN GELEN HAYVANLAR SATILIYOR"

İstanbul'un iki yakası arasında hayvan geçişlerine izin verilmemesi nedeniyle daha çok Trakya bölgesinden gelen küçük ve büyükbaş hayvanlar satışa sunuluyor. Bu duruma tepki gösteren satıcılardan Güney Akbulut, "Biz köprüden hayvanlarımızı geçiremiyoruz. Örneğin bizim burada 10 bin hayvan varsa, karşıda 3 bin hayvan var. O yüzden karşı taraf bizden bin, bin beş yüz lira fazla satıyor. Bu 3-4 yıldır bu şekilde. Avrupa tarafına hayvan Trakya'dan geliyor. Bizde köprüden geçemediğimiz için çadırlarımızı böyle kuytu yerlere koyuyoruz. Çoğu kişi belki bu çadırları bilmiyor bile" diye konuştu.

Kurbanlık hayvanların Anadolu yakasında pahalı olduğunu ve bunun nedeninin çadırların az olması olduğunu öne süren bir satıcı ise, "Anadolu yakasında daha ucuz diye tabir ediliyor ama bana göre Avrupa yakasında da ucuz. Burada 600 çadır var, Anadolu yakasında tamamında 30 çadır yoktur. Bu bölgede çadır daha fazla olduğu için hayvan sayısı da çok, o yüzden daha ucuz yani. Anadolu yakasında ise bin 200, bin 300 liraya kadar fiyatlar olduğu söyleniyor" dedi.

"İKİ YAKA ARASINDA EN AZ 500 LİRA FARK VAR"

Anadolu yakasının Avrupa yakasına oranla en az 500 lira daha ucuz olduğunu iddia eden bir diğer satıcı ise, "Anadolu yakasında genelde Anadolu'dan gelen hayvanlar var. Çadırları kendi imkanları ile kuruyorlar, yemlerini, samanını kendileri getiriyor. ya da daha doğrusu buralarda ağıllara ya çiftliklere hiç kira vermediklerinden dolayı. Hazır halde 10-15 gün kadar sıkıntısını çekiyorlar. Biz burada bu hayvanların genelde sıkıntısını 1 yıla, 1.5 yıla kadar çektiğimizden dolayı maliyetlerimiz karşıya, Anadolu yakasına oranla biraz daha fazla olabiliyor" şeklinde konuştu.

Köprü Yasağı Kurbanlıkta Fiyat Farkına Neden Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Köprü Yasağı Kurbanlıkta Fiyat Farkına Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • MİKDAT: ALMAYACAĞIM DA KESMEYECEĞİM DE. . HERKES İŞİ TİCARETE DÖKMÜŞ, EN UCUZUNDAN NASIL CENNETE GİDERİM DİYE. . 20 6 Yanıtla
  • KAAN: BIKTIK LA SİZİN HAYVANLARA EZİYET KAN VE BAĞIRSAK ŞÖLENİNİZDEN. . 13 8 Yanıtla
  • BESİM ARDA GÖK: BAŞLADI KURBAN TİCARETİ. . KASAPLAR BIÇAKLARINI BİLEDİLER, TÜCCARLAR FİYATLARI ŞİŞİRDİLER, TERAZİLER HAZIRLANDI KIZARTMA ŞÖLENİ İÇİN, DERİ TOPLAYICILAR ARABALARINI HAZIRLADILAR, . . . BU ADAMLARIN HEPSİ BİR ARAYA GELSE O ASİL VE GÜZEL TOSUNLARIN TIRNAĞI ETMEZ BENİM İÇİN. . İNŞALLAH ÖBÜR DÜNYADA O HAYVANLAR DA SİZİ BÖYLE İPLE BAĞLAYARAK YERE YATIRIR 13 5 Yanıtla
  • SEDAT: birilerinin cebi dolucak diye 500 tl zarara gircez yani allah sorsun bunun hesabını 3 4 Yanıtla
  • konya-sivas: Hayvan fiyatları düştü 5 kişilik bir kurban 3. 000 tl olacak nedenmi bayram sonrasında yurt dışından çok sayıda hayvan girişi olacak suriyede dahil ve bir hayvan 1. 000 tl ye düşmesi bekleniyor . 0 0 Yanıtla
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement