Köprübaşı'nda 10 Üreticiye Yüzde 75 Hibe Desteği - Son Dakika
Yerel

Köprübaşı'nda 10 Üreticiye Yüzde 75 Hibe Desteği

Köprübaşı\'nda 10 Üreticiye Yüzde 75 Hibe Desteği

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, seracılığın geliştirilmesi için Köprübaşı’nda yüksek plastik tünel serası kurulması için yüzde 75 hibe desteği sağlayacak.

25.06.2016 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, seracılığın geliştirilmesi için Köprübaşı'nda yüksek plastik tünel serası kurulması için yüzde 75 hibe desteği sağlayacak. Alanyolu, Kıranşeyh ve Kıdırcık mahallelerinden 10 üreticinin yararlanabileceği projeyle ilgili bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriliyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatıyla il genelinde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında Köprübaşı'nda 28 çilek üreticisine kapalı tünel sistemi çilek serası, 127 üreticiye 635 dekar zeytin fidanı, 9 üreticiye 45 dekar ceviz fidanı desteğinin ardından 10 üreticiye yüksek plastik tünel serası kurulması için yüzde 75'i hibe desteği sağlayacak. Projeyle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Hayri Okkalı, Alanyolu, Kıranşeyh ve Kıdırcık mahallelerinde ikamet eden çiftçilerin faydalanabileceği proje, ihtiyaca göre yaygınlaştırılacağını ifade etti.

BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI YAPILIYOR

2016 yılı içerisinde Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından uygulamaya konulacak olan 500 metrekare örtü altı yetiştiriciliği projesi kapsamında il genelinde 100 üreticiye yüzde 75 hibe desteği verileceğini belirtti. Daire Başkanı Hayri Okkalı, "Yüzde 25'i de çiftçi katkısı olacak olan projede Köprübaşı ilçemizde Alanyolu, Kıranşeyh ve Kıdırcık mahallelerinde toplam 10 üreticimiz bu projeden yararlanacak. Projeyle ilgili olarak Alanyolu ve Kıranşeyh mahallelerimizde bilgilendirme ve değerlendirme toplantıları gerçekleştiriyoruz. Projenin ortaya çıkacak ihtiyaca göre yaygınlaştırılması planlanıyor" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köprübaşı'nda 10 Üreticiye Yüzde 75 Hibe Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement