Köprülü Kavşakta Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Köprülü Kavşakta Çalışmalar Sürüyor

Köprülü Kavşakta Çalışmalar Sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kavanlar İnşaat tarafından Goodyear fabrikası önünde yapılan köprülü kavşakta çalışmalar devam ediyor.

02.02.2015 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kavanlar İnşaat tarafından Goodyear fabrikası önünde yapılan köprülü kavşakta çalışmalar devam ediyor.

64 milyon liraya mal olacak köprülü kavşak, Symbol Kocaeli Projesi kapsamında yapılan otel, hastane ve AVM'ye ulaşımı kolaylaştırırken, İzmit, Başiskele ve Kartepe'nin kesiştiği noktada yaşanan trafik sorununu çözüme kavuşturacak. Mayıs ayında tamamlanması planlanan köprülü kavşak, Goodyear kavşağı üzerinde bulunan iki trafik ışığının kaldırılmasıyla transit geçişi sağlayacak.

855 metre uzunluğunda olacak köprülü kavşağın kuzey yan yolunu Kavanlar, güney yan yolunu ise Büyükşehir Belediyesi yapacak. Ayrıca kuzeyde Büyükşehir Belediyesi bir yan yol daha yaparak, iki yan yol oluşturacak. 24 milyonu Kavanlar İnşaat, 40 milyonu Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan köprülü kavşak projesinde, Goodyear kavşağı üzerinde bulunan iki trafik ışığını kaldırarak transit geçişi sağlanacak. 75 personelin çalıştığı proje kapsamında 260 adet 120 santim çapında 45 metre derinliğinde kazık çakılacak. 10 tane temel ayağının olacağı projede kavşağın orta noktasında kontrollü geçiş noktası olacak. Yan yollarda derelerin üzerinden geçiş sağlanması için 40 metre uzunluğunda 6 köprü yapılacak.

D-100 Karayolu üzerinde Yahya Kaptan Köprülü Kavşağı ile Köseköy TEM Kavşağı arasına yapılacak köprülü kavşak projesi kapsamında, D-100 Karayolu ve yan yollarının gerekli geometrik düzenlemeleri yapılacak. D-100 Karayolu'nun sürekli hale getirilerek transit trafiğe hizmet etmesi ile mevcut durumda çift yön çalışan anayola yan yollar ve köprü yapılarak yolların tek yöne çevrilmesi, üstgeçit altında sinyalizasyon kavşak düzenlemesi ile kuzey güney yollarının D-100 katılımlarının sağlanması amaçlanıyor. Akarca Deresi ile Pakmaya fabrikası arasındaki 850 metre yol güzergahında yapılacak çalışmalarda kuzey yan yol, güney yan yol, toprakarme duvar ve D-100 Üst Geçit Köprüsü yapılması planlanıyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köprülü Kavşakta Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement