Düşük Faturaya Kaçak Muamelesi - Son Dakika
Güncel

Düşük Faturaya Kaçak Muamelesi

Düşük Faturaya Kaçak Muamelesi

DEDAŞ düşük elektrik faturası gelen aboneye kaçak muamelesi yaparak yüklü faturalar çıkardığı ortaya çıktı.

17.07.2014 15:54  Güncelleme: 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıllarca eski devlet aklının bilinçli olarak geri bıraktığı ve sömürdüğü bölge, Ak Parti hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ın kararlı adımları ve icraatlarıyla çıta yüksekti. Günden güne ekonomik, sosyal, eğitim, sağlık ve birçok alanda ileriye giden, son olarak barış süreciyle bölgede yıllardır özlenen huzur ve güven ortamı sağlanması bölge halkını oldukça ferahlattı.

ÖZELLEŞTİ ÖZELLEŞELİ MİLLETE KAN KUSTURDU

Ancak, özelleşmeden bu yana adeta bölge insanına kan kusturan son olarak gözünü bölgedeki çiftçinin cebine diken DEDAŞ, kaçak kullanmadığı halde faturası düşük geldiği için kaçak kullanıyormuş gibi muamelede bulunduğu ortaya çıktı.

SEZONLUK İŞÇİLER VE FINDIKÇILAR NE OLACAK

DEDAŞ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak'taki aboneleri kaçak kullansın kullanmasın düşük fatura gelirse kaçak muamelesi yapmaya başladı. Bu durum ileriki günlerde batı illerine sezonluk işçi olarak göç edecek olan haneler ve yaklaşık iki ay fındık toplamak için evini terk edecek olan vatandaşa nasıl yansıyacağı da şimdiden merak konusu oldu. Hiç elektrik kullanmadan bile en az DEDAŞ'ın uygulamasına göre 600 ila bin TL arasında elektrik faturası ödemek zorunda kalacak.

Konuyla ilgili ellerinde faturalar ile DEDAŞ bürolarına akın eden vatandaşlar, Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş (EPSAŞ) görevlilerinin 'faturanız 25-30 TL'den düşük olduğu için kaçak muamelesi gördünüz' sözleriyle adeta şok oluyor. Kaçak kullanmadığını ısrarla ileten vatandaşa prosedür yerini bulsun hesabı dilekçe yazmasını öneriyorlar. Çileden çıkan vatandaş ne yapacağını şaşırdı.

Konuyla ilgili vatandaşlar tarafından çok sayıda şikayet dilekçesinin başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere Başbakanlık ve Enerji Bakanlığına gönderildiği öğrenildi. Sıkıntılarını dile getiren vatandaşlar, elektrik kurumuna çok sıkı denetimlerin yapılmasını, haksız işlemler karşısında yol bulamamaktan şikayetçi oldular.

Özelleştirmeden bu yana vatandaşın emdiği sütü burnundan getiren DEDAŞ'ın bu son uygulaması ise devam etmesi durumunda vatandaşı çileden çıkaracağa benziyor.

Vatandaşlar, Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş'nin düşük elektrik faturası gelen aboneye kaçak muamelesi yapması nedeniyle 6 ilde binlerce vatandaşın mağdur olduğu bu uygulama karşısında istenmeyen olayların yaşanabileceği uyarısında da bulunuyorlar.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Düşük Faturaya Kaçak Muamelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement