Koray Aydın: "Akp Cumhuriyet Tarihi Boyunca İslam Dinine En Büyük Darbeyi Vurmuş Bir Siyasal... - Son Dakika
Güncel

Koray Aydın: "Akp Cumhuriyet Tarihi Boyunca İslam Dinine En Büyük Darbeyi Vurmuş Bir Siyasal...

Koray Aydın: "Akp Cumhuriyet Tarihi Boyunca İslam Dinine En Büyük Darbeyi Vurmuş Bir Siyasal...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Koray Aydın, "AKP Cumhuriyet tarihi boyunca İslam dinine en büyük darbeyi vurmuş bir siyasal harekettir.

12.03.2016 01:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Koray Aydın, "AKP Cumhuriyet tarihi boyunca İslam dinine en büyük darbeyi vurmuş bir siyasal harekettir. Dinin savunucuları olarak bizlerin dinimize sahip çıkarak bunu şekli değerler üzerinden kullanıp, içini ve muhteviyatını boşaltan bu AKP ile hiç mi derdimiz olmayacak" dedi.

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kayseri'ye geldi. Davullarla karşılanan Koray Aydın, Ak Parti'nin, cumhuriyet tarihi boyunca İslam dinine en büyük darbeyi vurmuş bir siyasal hareket olduğunu söyledi. Ekonominin kötü, vatandaşların da ciddi geçim sıkıntısı çektiğini söyleyen Koray Aydın, "Geçtiğimiz gün Mersin'deydim. Pazar günü de Manisa'da olacağım. MHP'deki yeni kongre iklimini sağlıklı bir zemin üzerine oturtulması ve bu sürecin MHP geleceği açısından doğru şekillendirilmesi bakımından bir nevi istişare oluşturmak arkadaşlara düşünce ve kanaatlerimizi aktarıp hem de onların düşüncelerini almak adına bu toplantıları yapıyoruz. Bunun elbette ki dayandığı fikri bir zemin de var. Şu anda Türkiye'de özellikle vatandaş üzerinde bir yılgınlık hakim. Türkiye'de iyi gidiyor diyeceğimiz bir şey kalmadı. Ekonomimiz kötü, vatandaşlarımızın ciddi bir geçim sıkıntısı var, bunu oluşturan nedenler var. Hukukun olmadığı, tek kişinin ağzına dayalı bir sistem içerisinde ekonominin iyi olması, ekonomi tezlerine aykırı bir durum" dedi.

"Artık sadece MHP'de süren yeniden yapılanma sürecini aşmış, bunun yerine Türk Milleti'nin de istediği gelecek arayışı içerisinde olduğu bir yapı haline dönüşmüştür" diyen Aydın şöyle devam etti: "Şöyle diyebiliriz, herkesin gözü MHP'de. Biz de bu sürecin sağlıklı işlenmesine ve partinin doğru konumunu alarak Türkiye'nin beklediği ve özlediği MHP'nin ortaya çıkması yönünde birikimlerimizi ortaya koyarak ve tabanımızla bütünleşerek bu süreci sağlıklı bir şekilde yönetmeye gayret ediyoruz."

MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun söylemleri hakkında değerlendirmede de bulunan Aydın, şunları kaydetti: "Herkes düşüncesini özgür bir ortamda söylemelidir. Bunun dili önemlidir, üslubu önemlidir, parti geleneklerine dayalı bir tarzda ifade edilmesi önemlidir. Dolayısıyla onların söyleyiş tarzı da hepsine uygun biçimdedir. Bunun tabanımız tarafından da doğru algılandığını düşünüyorum. Bunlara şimdiden 'tu kaka' dememek lazım, bunu sindirip kabul etmek lazım. Herkes iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışıyor. Arada çatlak sesler çıksa da birbirimizi anlayacağımızı ümit ediyorum. Bu kültüre alışmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü MHP gibi 47 yıl geçmişi olan bir siyasal hareketin Türkiye'yi yönetmesinin hakkı olduğunu düşünüyoruz. Türk Milliyetçiliği fikir sistemi halkın değerleri üzerine oturmuş bir fikir sistemidir. Ak Parti'nin de devri kapandı. Artık bir değişikliğe ihtiyaç var. O değişikliğin adresi de inşallah MHP olacak."

Koray Aydın,MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile sorunun diyalogla çözümü talebi konusunda şunları söyledi: "Önce kongrenin yapılması ile ilgili bir gayret var. O gayretin 8 Nisan'da mahkeme kararıyla gün yüzüne çıkması halinde yeni başlayacak süreç içerisinde herkes birbiriyle görüşmelidir. Demokrasinin gereği konuşma, uzlaşmadır. Bunu doğru zeminde, kurallara bağlı olarak ifade ediş biçimini yakalarsak hem Türk demokrasisi hem de parti içi demokrasisi olarak kazançlı çıkarız."

GENEL BAŞKAN ADAYLIĞI, 3 KİŞİ İLE SINIRLI KALMAYACAK

Kurultay döneminde diğer adaylarla beraber yürüme ve yeni adaylar hususunda açıklamalarda bulunan Aydın, "Kongrenin yapılması yönünde ortak çalışma bugüne kadar yapıldı. Bu da doğal bir gelişmedir. Ama eğer kongre kararı olursa, MHP gibi Türkiye'ye talip olan bir siyasal harekette daha çok başkan adayı olacağını düşünüyorum. Bunun 3 kişi ile sınırlı olacağını düşünmüyorum. Ama bu da bir zenginliktir, ne kadar çok fazla aday olursa katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Çünkü bu fikri zenginliğe herkesin ortaya bir şeyler çıkartarak bu yarışın içerisine girmenin partimizin kökleşmesi ve daha sağlam bir zemine oturması bakımından hayırlara vesile olmasını düşünüyorum" dedi.

Kayserispor atkısını omzuna atarak, düğün salonunda partililere seslenen Koray Aydın, "Başarıya endeksli modelde başarı olursa lider adına kılıç sallayan insanlara ihtiyaç olur mu? Ben onlara kelle avcıları diyorum, ihtiyaç olmaz. Çünkü başarının olduğu yerde başarı zaten lideri ve kadrosunu korur, başarısızlığın olduğu yerde bu söylediklerim meydana gelir. Onun için MHP kurumsal yapısını oluşturmuş, önüne hedefini koymuş, halka ulaşabileceği bütün yol ve yöntemleri belirlemiş bir şekilde hedefe kilitlenecek. Lider olan çok çalışacak, ben işe sabah namazı ile başlayacağım. Bunu neden söyledim, birincisi çok çalışacağım demektir, iki halkın değerleri ile örtüşen bir yapı ile çalışacağız demektir. Düşünün, Genel Başkanınız Kayseri'ye geldi. Sabah namazını Kayseri Ulu Camii'nde kıldı, Yatsı namazını Develi Ulu Camii'nde kıldı. Bu halkın değerleri ile örtüşen bir siyaset tarzının ortaya çıkmasıdır ki, aynı zaman halk nezdinde farkındalığını meydana getirir. MHP kendi fikir sistematiği uygulamasını halkla birleştirdiğinde bu yürüyüşün adı iktidara yürüyüş olur. Bunu yapabilecek bu hareketin her şeyi var, bunları yapmak için bu yönetim anlayışını oturtabileceği bir lidere ve onun oluşturacağı sağlam karakterli bir kadroya ihtiyaç vardır. Benim devşirmelerle işim yok, ben bu hareketin öz değerlerinden bir başarı hikayesini bir destan gibi yazacağım nasip kısmetse" ifadelerini kullandı.

ÇALIYORLAR AMA ÇALIŞIYORLAR, DEMEK İSLAM'IN ÖZÜNÜ KAYBETMEKTİR

Türkiye'nin şu an yüzde 50'sinin bir iktidar tarafından domine edildiğini belirten Aydın, "Öbür yüzde 50 diliminde Cumhuriyet Halk Partisi, bölücü parti ve biz varız. Büyüyecek olsan bir puan, iki puan büyürsün, ne tarafa büyüyeceksin öbür yüzde 50'de büyüyeceksin. Peki, bu yüzde 50'lik alan nasıl bir alan milliyetçi, mukaddesatçı, merkez seçmenin de olduğu bir yapı öyle değil mi? Peki Türk İslam ülküsünü şiar edinmiş bir siyasi partinin bütün değerleri ile örtüşen bir alan değil mi burası? Üstelik bu alanda olan insanlar kandırılmış, nasıl kandırılmış? İslami motifleri kullanarak siyaset yapan bugünün AKP'si, İslam'ın bütün değerlerinin içini boşaltmış, bir şekil Müslümanlığı oluşturarak İslam'ın bütün öz değerlerini yok etmiş, Türkiye'yi öyle bir hale getirmiş ki 'Çalıyorlar Ama Çalışıyorlar' diyecek kadar İslam'a en ağır fikri darbeyi yapabilecek bir yapıyı oluşturmuş" dedi.

Koray Aydın Ak Partiye yönelik eleştirilerini ise şöyle sıraladı: "Çalıyorlar, ama çalışıyorlar demek İslam'ın özünün kaybetmek, dinin yol göstericiliğini onun üstün faziletlerini görmemek demektir. Bugün Karaman Hoca bile tutup bir ilahiyatçı olarak hırsızlık üzerine fetva verecek kadar zayıf bir duruma düşmüşse, bu ülkenin dini mukaddesatlarına bağlı yapısı sallanıyor demektir. Yani AKP Cumhuriyet tarihi boyunca İslam dinine en büyük darbeyi vurmuş bir siyasal harekettir. Dinin savunucuları olarak bizlerin dinimize sahip çıkarak bunu şekli değerler üzerinden kullanıp, içini ve muhteviyatını boşaltan bu AKP ile hiç mi derdimiz olmayacak."

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Koray Aydın: 'Akp Cumhuriyet Tarihi Boyunca İslam Dinine En Büyük Darbeyi Vurmuş Bir Siyasal... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement