Korçik Deresi'nde Temizlik Çalışması Başladı - Son Dakika
Yerel

Korçik Deresi'nde Temizlik Çalışması Başladı

Korçik Deresi\'nde Temizlik Çalışması Başladı

Hilvan ilçe merkezinden geçen Korçik Deresi'nde çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla temizlik çalışması başlatıldı.

23.06.2014 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hilvan Belediyesi'nden alınan bilgiye göre; başlatılan temizlik çalışmaları kapsamında Korçik Deresi'nin içi küçük iş makineleriyle temizlendi. İçine bilinçsiz bir şekilde gelişigüzel eşyaların atılması sebebiyle kısa sürede çevre kirliliği meydana gelen Korçik Deresi'nin temizlik çalışmaları Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hilvan Koordinatörü Fuat Baylan'ın kontrolünde yapıldı.

Başlatılan temizlik çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi veren Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık aynı zamanda vatandaşlara uyarıda da bulundu.

Bayık,"Korçik Deresi ilçemizin kanayan yarasıydı. Daha sonradan kanayan bu yaranın ıslahı yapıldı. Ancak çevredeki vatandaşlarımızın gelişigüzel içine atıl eşya bırakması sonucu dere yatağının akar dengesinin engellenmesine ve yavaşlamasına neden oldu. Yaz ayının gelmesiyle beraber içindeki birikintiler çevreye kötü kokular yaymaya başladı. Vatandaşlarımızın rahatsız olmaması ve kötü kokuya maruz kalmamaları için Korçik Deresi'nde temizlik çalışmalarını başlattık. Temizliği bittikten sonra gerekli dezenfekte çalışmalarını da gerçekleştireceğiz" dedi.

Vatandaşları dere içerisine atıl eşya atmaması konusunda uyaran Bayık, "Hilvan hepimizin. Oturduğumuz çevreye zarar vermememiz gerekiyor. Sel gibi bir doğal afet karşısında kimsenin zarar görmemesi amacıyla kullanılan ve aynı zamanda doğal olarak dere yatağı olan Korçik Deresi'ne gelişi güzel eşyalar atmayalım. İçine atılan eşyalar zamanla akarın önünü kesmekte ve birikintilerin oluşmasına sebep olmaktadır. Oluşan birikintiler çevreyi rahatsız edici derecede kötü koku yaymaktadır. Aynı zamanda sağlığımızı da tehdit altına almaktadır. Lütfen bu konuda daha duyarlı olalım" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Korçik Deresi'nde Temizlik Çalışması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement