Kore Büyükelçisi Cho; Başkan Aksoy'u Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Kore Büyükelçisi Cho; Başkan Aksoy'u Ziyaret Etti

Kore Büyükelçisi Cho; Başkan Aksoy\'u Ziyaret Etti

Safranbolu hayranı olan Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho ve eşi Nami Hong Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u makamında ziyaret etti.

22.07.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Safranbolu hayranı olan Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho ve eşi Nami Hong Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Safranbolu Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette Büyükelçi Cho'ya Safranbolu kültürü ve tarihi yapısı ile ilgili bilgiler aktaran Başkan Aksoy Büyükelçinin Safranbolu ile ilgili merak ettiği her konu hakkında da kendisini bilgilendirdi.

Safranbolu'nun UNESCO Miras Listesinde olmayı hak ettiğini dile getiren Büyükelçi Yunsoo Cho, "Safranbolu gerek tarihi yapısı gerekse misafirperver insanı ile mükemmel bir kent. Bununla birtlikte korumacılığında başkenti olarak adlandırılıyor. Sayın Başkan idaresinde korumacılıkta çok önemli mesafeler kat edildiğini görüyorum. Gerçekten Safranbolu olarak takdiri ve teşekkürü fazlası ile hak ediyorsunuz" dedi.

Büyükelçi Yunsoo Cho, gösterdiği ilgiden dolayı Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy'a teşekkür etti.

Başkan Aksoy ise, Kore Büyükelçisi Yunsoo Cho ve eşini Safranbolu'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek Büyükelçinin nezaket ziyaretinde bulunduğunu ayrıca gelecek aylarda Güney Kore Kim Yoong Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirilecek olan karşılıklı ilişkilerin daha da sağlamlaştırılması ve bilgi alışverişinin güçlendirilmesi ile ilgili imzalanacak olan protokolün öncesinde görüş alış verişinde de bulunduklarını kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Çin'de meydana gelen olaylardan dolayı duyulan öfkenin yanlışlıklar Koreli vatandaşlara yansımasından dolayı duyduğu üzüntüyü kendilerine ilettiğini ifade etti.

Büyükelçi ve eşinin nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ettiğini de söyleyerek Büyükelçi Cho'ya Başkan Aksoy SAKEM yapımı tablo, Safran kolonyası, Safranbolu evi ve lokumunu takdim etti. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kore Büyükelçisi Cho; Başkan Aksoy'u Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement