Kore Gazisi Aşkın, 88'inci Yaşını Kutladı - Son Dakika
Güncel

Kore Gazisi Aşkın, 88'inci Yaşını Kutladı

Kore Gazisi Aşkın, 88\'inci Yaşını Kutladı

Tunceli'de yaşayan 3 Kore Gazisi'nden biri olan Ali Aşkın, 88'inci yaş gününü çocukları ve torunlarıyla birlikte pasta keserek kutladı.

02.03.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de yaşayan 3 Kore Gazisi'nden biri olan Ali Aşkın, 88'inci yaş gününü çocukları ve torunlarıyla birlikte pasta keserek kutladı.

Tunceli'nin Moğultay Mahallesi'nde yaşayan ve kentteki 3 Kore Gazisi'nden biri olan Ali Aşkın, evinde çocukları ve torunlarıyla 88'inci yaş gününü kutladı. 10 çocuk, 25 torun sahibi Aşkın, pastanın kesildiği doğum gününde yapılan kutlamanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Türkiye için Kore'ye giderek savaştıklarını belirten Aşkın, "Kore'ye barış getirmek için oradaki halka yardımcı olmak ve onlara sahip çıkmak için gittik. Birçok arkadaşım yanımda şehit oldu ve biz gazi olarak geri döndük. Gerek Türkiye devleti gerekse Kora devleti bizlere hep sahip çıkmıştır. Tek sorun Tunceli Valisi'nin gelip beni hiç ziyaret etmemesi. Bu durum beni üzdü geçmiş valiler hep gelirdi ama yeni valimiz Osman Kaymak hiç gelmedi, gelmesini bekliyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kore Gazisi Aşkın, 88'inci Yaşını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement