Kore Gazisi İlgisizlikten Yakınıyor - Son Dakika
Güncel

Kore Gazisi İlgisizlikten Yakınıyor

Kore Gazisi İlgisizlikten Yakınıyor

Giresun’un Espiye ilçesinde yaşayan ve son Kore Gazileri’nden olan 85 yaşındaki Hacı Kuş, 50 yıldır eşi Hasibe Kuş ile birlikte duvarı çökme tehlikesinde olan evde yaşıyor.

28.11.2015 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Espiye ilçesinde yaşayan ve son Kore Gazileri'nden olan 85 yaşındaki Hacı Kuş, 50 yıldır eşi Hasibe Kuş ile birlikte duvarı çökme tehlikesinde olan evde yaşıyor.

1950 Yılında 20 yaşındayken Kore Savaşı'na katılan Hacı Kuş, hala o günlerin anılarını yaşıyor. 52 yıldır evli olduklarını söyleyen eşi Hasibe Kuş,"Bu evi yapana kadar komşularda yaşamımızı sürdürdük. Bundan önce küçük bir kulübemiz vardı orada 8 evlat büyüttüm. Eşim Kore'ye gitti ama geldikten sonra bazı geceleri kendi kendiliğine kalkar ve Kore'de yaşadığı harp dönemi etkilerini yaşardı. Normalde iyidir ama bazen yerinde durmaz aklına koyduğu şeyi yapar" dedi.

Gazinin Damadı Mustafa Yılmaz, devletten isteklerinin Gazi'nin bu yaştan sonra rahat edebileceği bir sıcak yuvaya sahip olması şeklinde özetleyerek "Bu evin tuvaleti, banyosu yok. Maaşı var ama maaşı yetmiyor. Çocukları tam olarak ilgilenemiyor. Devletten tek istediği prefabrik ev veya evinin onarımı bu yaştan sonra güzel bir yaşantı sürdürmesidir. Espiye'de şuan bilinen tek Kore Gazisi, devletimizin sahip çıkmasını istiyoruz. 50 yıldır bu evde yaşamını sürdürüyor. Yaşayacağı geri kalan ömründe rahat etmesini istiyoruz" şeklinde konuştu - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kore Gazisi İlgisizlikten Yakınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement