Koreli Sağlıkçılar Daiş'tan Kaçan Ezidileri Sağlık Taramasından Geçridi - Son Dakika
Yerel

Koreli Sağlıkçılar Daiş'tan Kaçan Ezidileri Sağlık Taramasından Geçridi

Koreli Sağlıkçılar Daiş\'tan Kaçan Ezidileri Sağlık Taramasından Geçridi

DAİŞ çetelerinin zulmünden kaçarak Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine gelen Ezidiler için kurulan çadır kampını Güney Koreli Sağlıkçı heyeti ziyaret etti.

30.07.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DAİŞ çetelerinin zulmünden kaçarak Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine gelen Ezidiler için kurulan çadır kampını Güney Koreli Sağlıkçı heyeti ziyaret etti. Çeşitli tıp dallarından oluşan heyet kampta kalanları sağlık taramasından geçirdi.

Aralarında uzman doktorların bulunduğu heyet çadır kampında kalan Ezidileri tek tek muayene etti. Kadın doğum, KBB, çocuk, cildiye, dahiliye, diş hekimi, fizyoterapist, psikolog gibi dallarda uzman doktorlar kampta kalanlarla tek tek ilgilendi. Gelen heyet sağlık sorunu bulunanları muayene ettikten sonra yanlarında getirdikleri ilaçlardan reçeteler de yazdı. Sağlık taramasını bitiren heyet ardından Viranşehir Belediyesi'ne geçerek burada Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin ile bir araya geldi. Viranşehir Belediyesinin kurduğu kampın çok iyi bir kamp olduğunu ifade eden heyet, kampta eksiklerin çok az olduğunu ifade etti.

Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin ise, gelen heyete teşekkür etti. Viranşehir'de böylesi bir çalışma yapmalarının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Cin, "Kore'den buraya geldiniz, sizlere çok teşekkür ediyorum. İnsanlarımızın sorunları ile ilgilendiniz. Bizler tüm dünyada barış ve kardeşlik olmasını isteriz. Kuzey ve Güney Kore'nin kısa zamanda bir olmasını dilerim. Bütün dünya ülkeleri pasaportsuz istediği yere gidebilsin. Ortadoğu ve dünyanın hiçbir yerinde kan ve gözyaşı olmasın" dedi.

KORELİLERİN EŞ BAŞKANLIK ŞAŞKINLIĞI

Viranşehir Belediyesi'nin Eş Başkanlık sistemi ile yönetildiğini dile getiren Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin, şöyle devam etti:

"Partimiz bir sistem getirdi. Kadın ve erkek yönetimde eşit yetkiye sahip. Bizler kadının yönettiği toplumlarda barış ve huzurun olacağına inanıyoruz. Bu nedenle bu sistemi hayata geçirdik. Kadınların bizde eşit temsiliyet hakkı var."

Koreli sağlıkçılar ise, Eş Başkan Cin'in bu sözlerini şaşkınlıkla karşılarken, çok doğru bir sistem olduğunu ifade ederek, ilçeden ayrıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Koreli Sağlıkçılar Daiş'tan Kaçan Ezidileri Sağlık Taramasından Geçridi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement