Körfez'de Altın Kiraz Festivali Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Körfez'de Altın Kiraz Festivali Coşkusu

Körfez\'de Altın Kiraz Festivali Coşkusu

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 43.’sü düzenlenen ve ilçe genelinde çeşitli etkinliklerle 3 gün boyunca sürecek olan Geleneksel Altın Kiraz Festivali için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

26.05.2016 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 43.'sü düzenlenen ve ilçe genelinde çeşitli etkinliklerle 3 gün boyunca sürecek olan Geleneksel Altın Kiraz Festivali için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Körfez Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Altın Kiraz Festivalinin 43.'sü 3 Haziran 2016 Cuma günü saat 18.00'da Ağadere Caddesinde Festival Korteji ile başlayacak. Düzenlenen kortejden sonra, Alparslan Türkeş Stadında Körfez bölgesindeki liselerin mezuniyet töreni gerçekleştirilecek.

Geleneksel hale gelen Körfez Altın Kiraz Festivali, bu yıl daha çok genişletilerek ilçe halkı ile buluşturulacak. Festivale adını veren Yarımca kirazları, Tarım İlçe Müdürlüğü ekiplerince kiraz bahçelerinde incelenerek yarışma kapsamında değerlendirilecek. 43'sü düzenlenecek olan festivalde, Yarımca kirazları 3 dalda yarışacak. Toplamda 16 kiraz üreticisi, en kaliteli ve lezzetli kirazları yetiştirmek için mücadele edecek.

3-5 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Altın Kiraz Festivali'de yağlı güreş, atıcılık ve farklı spor dallarında etkinlikler yapılacak. Festival'in ikinci günü Yarımca sahilinde çocuklar için uçurtma şenliği düzenlenecek. Uçurtma şenliğinin ardından, Alparslan Türkeş Stadında Altın Kiraz Futbol turnuvası kapsamında Körfez futbol Kulübü ve Şöhretler Karması final maçı gerçekleştirilecek.

Ödül töreni ve kupaların verilmesinin ardından saat 20.00'da Uğur Işılak Körfez halkına birlik ve beraberlik konseri verecek. Festivalin son günü olan 5 Haziran 2016 Pazar tarihinde 10.00-18.00 saatleri arasında Sevindikli köyünde düzenlenecek yağlı güreşlerde, Türkiye'nin dört bir yanından gelecek olan pehlivanlar altın kemer mücadele edecek. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Körfez'de Altın Kiraz Festivali Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement