Körfez'de Olta Balıkçılığına İlgi Artıyor - Son Dakika
Yerel

Körfez'de Olta Balıkçılığına İlgi Artıyor

Körfez\'de Olta Balıkçılığına İlgi Artıyor

Yapılan temizlik çalışmaları ve denetimlerle balık çeşitliliğinin arttığı İzmit Körfezi’nde, olta balıkçılığına olan ilgi her geçen gün artıyor.

07.08.2015 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapılan temizlik çalışmaları ve denetimlerle balık çeşitliliğinin arttığı İzmit Körfezi'nde, olta balıkçılığına olan ilgi her geçen gün artıyor.

Kurulan arıtma tesisleri, yapılan denetimler ve temizlik çalışmaları ile canlanan İzmit Körfezi'nde balık çeşitliliğinde de önemli artış olduğu gözleniyor. Eskiden az sayıda balığın bulunduğu İzmit Körfez'inde artan balık çeşitliliği, olta balıkçılığına olan ilginin de artmasını sağladı.

İzmit Körfezi'nde olta ile balık avlayan kişilerce sosyal medya hesaplarında oluşturulan gruplarda bir araya gelen amatör balık avcılığı tutkunları, avladıkları balıkların fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşıyorlar. Körfez'de her geçen gün balık çeşitliliğinin arttığını dile getiren olta balıkçılığı tutkunları, "İzmit Körfezi'nin Darıca'dan Karamürsel'e kadar her yerinde olta balıkçılığı yapmak mümkün. İzmit Körfezi ile bölgemizdeki gölet ve barajlarda kırlangıç, lüfer, çinekop, levrek, gökkuşağı alabalığı, kırmızı benekli, sazan, tatlı su levreği, çaylama, sardalya, karagöz, istavrit, mezgit, kırlangıç, eşkine, karagöz, mırmır, pisi, ispari, kolyos, izmarit ve daha bircok çeşit balığı olta ile tutmak mümkün. Bizler, balık neslinin devamı için kriterlerin dışında avlanmıyoruz. Gerçek balık sevdalılarında bu düşünce içinde olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştular. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Körfez'de Olta Balıkçılığına İlgi Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement